Το πιο τούμπανο Hyundai i30 N που κυκλοφορεί!

Τα μοντέλα N της Hyundai δημιουργούν ολοένα φανατικότερο κοινό και πληθύνονται. Όλα όμως ξεκίνησαν από το i30 προ facelift, το οποίο η Prior Design αναλαμβάνει να μετατρέψει σε «bodybuilder»!

Διαβάστε επίσης: Νέο και ελαφρύτερο Hyundai i30 N με έως 280 ίππους

Το body kit του εγνωσμένης αξίας βελτιωτή εκτός από ολοκληρωμένο, είναι και άκρως εντυπωσιακό. Στο εμπρός μέρος συναντάμε ένα ευμέγεθες splitter, που «πιάνει» στα φουσκώματα των φτερών. Τα οποία με τη σειρά τους διαθέτουν αεραγωγούς και στεγάζουν τις νέες πολυάκτινες 19άρες ζάντες. Το μάτι συνεχίζει στις ανασχεδιασμένες ποδιές, φτάνοντας μέχρι τα επίσης φουσκωμένα φτερά και τον νέο προφυλακτήρα πίσω, που διακρίνεται για τον διαφορετικό διαχύτη και τις αεροδυναμικές προσθήκες στα πλαϊνά. Η αεροτομή δεν θα μπορούσε να μείνει εργοστασιακή, ούσα πλέον δύο επιπέδων.

Δείτε ακόμα: Νέο Hyundai i20 N 204 PS και επιρροές WRC (+video)

Μηχανικά δεν αναφέρονται αλλαγές, πέρα από τα ελατήρια χαμηλώματος που περισσότερο το αισθητικό σκέλος εξυπηρετούν. Ο 2λιτρος T-GDI αποδίδει 275 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 353 Nm στις 1.450-4.500 σ.α.λ., τροφοδοτώντας τους εμπρός τροχούς μέσω του 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. Ούτε επιδόσεις ανακοινώνονται, όμως η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα δεν θα διαφέρει σημαντικά από τα 6,1 δλ. του κανονικού. Ο κόφτης των 250 χλμ./ώρα αντίθετα, λογικά έχει πάρει την άγουσα για τα «αποδυτήρια».

Διαβάστε επίσης: Όταν το Hyundai Accent άφησε πίσω του το Lancer Evo

Οι παρεμβάσεις της Prior Design δεν κοστολογούνται παράλογα, καθότι με 3.999 ευρώ μετατρέπετε το i30 N σας σε πρότυπο για τα αγωνιστικά πρωταθλημάτων Τουρισμού (οι ζάντες πάντως δεν συμπεριλαμβάνονται).

Get it on Google Play Download on the App Store