Σκουριασμένο Datsun με 244 άλογα «τροχό»! (+video)

Η στερεοτυπική αντίληψη των Datsun στην Ελλάδα, τα θέλει φορτωμένα πατάτες, καρπούζια και καρέκλες. Ειδικότερα για τα καρπούζια, το ιαπωνικό αγροτικό αποτέλεσε μέχρι μέρος της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Το αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φώτο, πάντως, περισσότερο θα ταίριαζε σε πρωτάθλημα drift!

To γιαπωνέζικο pick up ξεκίνησε την καριέρα του ως ένα τυπικό δείγμα Datsun 1300, όμως σύντομα ο ιδιοκτήτης του (που τυγχάνει να είναι και μηχανικός) αποφάσισε να το μετατρέψει σε ένα ιδιαίτερο project. Ο Rohan Estrisen ήθελε να φτιάξει ένα αγροτικό, που θα μπορούσε να κοντράρει sportscars σε επιδόσεις και fun to drive. Προκειμένου να τα καταφέρει, επέλεξε να συνδυάσει τους δυο κόσμους. Ο 2λιτρος τετρακύλινδρος τούρμπο του Nissan Silvia πήρε θέση κάτω από το καπό, συνοδευόμενες από τις ανάλογες αναβαθμίσεις σε ECU, μπεκιέρα και περιφερειακά (κολάρα, εξάτμιση, intercooler κλπ). Ανάρτηση, φρένα και μπλοκέ διαφορικό επίσης πρεσβεύουν τις αξίες του tuning, την ώρα που η καμπίνα φέρει διπλά μπάκετ και υδραυλικό χειρόφρενο μεταξύ άλλων –  άλλο που το σκουριασμένο παρουσιαστικό προσπαθεί να σε αποπροσανατολίσει.

Ο Estrisen διατήρησε την εικόνα που είχε το αμάξωμα του Datsun όταν το πήρε, αλλά αντικατέστησε τους τροχούς με μια τετράδα αρκετά κραυγαλέων aftermarket. Το intercooler, που δεν καλά-καλά δεν χωράει πίσω από τον προφυλακτήρα, και οι ζάντες φανερώνουν πως κάτι τρέχει με το εν λόγω 1300, οπότε το «rusty look» που υιοθετεί είναι περισσότερο για το cult της υπόθεσης, παρά μπορεί να ξεγελάσει για τη δυναμική του αυτοκινήτου. Μια δυναμική που εκφράζεται μέσω των 244 ίππων που αποδίδει ο βελτιωμένος SR20DET στους τροχούς! Μιλάμε, δηλαδή, για πάνω από 270-280 στο στρόφαλο.

Get it on Google Play Download on the App Store