«Σφίχτης» Alfa Romeo Stelvio αντί GTA

Η Alfa Romeo Giulia GTA και η ακόμα πιο σκληροπυρηνική GTAm τοποθετούνται στην κορυφή των καρδιών για κάθε alfista. Η Stelvio δεν απολαμβάνει της ίδιας αντιμετώπισης από το Μιλάνο, καθώς η κορυφαία έκδοση συνεχίζει να είναι η QV. Ας είναι καλά οι βελτιωτές, που φροντίζουν να διορθώσουν αυτή την αδικία.

Η εταιρία SD Carbon ειδικεύεται στην κατασκευή bodykits και ανέλαβε να δώσει στο ιταλικό SUV, παρουσιαστικό ανάλογο των ανώτερων Giulia. Οι προσθήκες στα φτερά κατασκευάζονται είτε από FRP είτε από ανθρακονήματα, δίνοντας στη Stelvio αξιοζήλευτα γυμνασμένα φουσκώματα και δημιουργώντας -οπτικά τουλάχιστον- το αντίστοιχο μιας Giulia GTA. Οι παρεμβάσεις συνεχίζονται στον εμπρός προφυλακτήρα, όπου το splitter είναι ασύγκριτα μεγαλύτερο σε σχέση με το εργοστασιακό, ενώ μετατροπές έχουμε και πίσω, με την τοποθέτηση διαχύτη και διπλής αεροτομής (μια στην οροφή κι άλλη μία πάνω από τα φανάρια). Οι ζάντες παραμένουν στις 19 ίντσες, αλλά προαιρετικά υπάρχει η επιλογή 22άρων.

Η στάνταρ τοποθέτηση, δηλαδή, στην πρόταση της Deranged. Την ώρα που το kit της αμερικανικής SD Carbon προορίζεται για τις απλές Stelvio, αυτό της βρετανικής Deranged είναι «κομμένο και ραμμένο» για την QV. Ανάλογες μετατροπές στα φτερά και τους προφυλακτήρες, 22άρες ζάντες της Vossen και ο 2.9 V6 twinturbo κάτω από το καπό, συνθέτουν μια Stelvio που σε προκαλεί να της βάλεις σήματα GTA. Αλλαγές στον κινητήρα δεν ανακοινώνονται, οπότε η ισχύς παραμένει στους 510 ίππους και τα 600 Nm.

Το bodykit της SD Carbon κοστολογείται ολόκληρο στις 6.180 δολάρια (5.852 ευρώ) δίχως το καπό, όμως όποιος επιθυμεί μπορεί να προμηθευτεί μεμονωμένα κομμάτια, όπως το προαναφερθέν καπό (1.512 δολάρια/ 1.432 ευρώ), το splitter (1.290 δολάρια/ 1.221 ευρώ) και τα φτερά (1.680 δολάρια/ 1.590 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store