Σαδιστική BMW M3 E30 3.5 Τurbo 405 ίππων

Η επέμβαση σε μύθους της αυτοκίνησης ελλοχεύει κινδύνους. Κάθε φορά που κάποιος βελτιωτής ή καροσερίστας ασχολείται με Alfa Romeo Junior, Lancia Delta Integrale, BMW M3 E30 ή οποιοδήποτε θρύλο των τεσσάρων τροχών, τρέμει λίγο το φιλοκάρδι μας με το τι θα εμφανιστεί. Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί μάστορες, που ξέρουν τι κάνουν. Η Manhart ξέρουμε ότι «πιάνουν τα χέρια» της, μπαίνοντας πλέον και στο χορό του restomodding.

O βελτιωτής από το Βούπερταλ μετά την Delta Integrale 16V, ανέλαβε να μεταλλάξει και την «30άρα» M3. Η MH3 3.5 Turbo, όπως ονομάζεται, συνδυάζει τα καλύτερα από Alpina και M GmbH των 80’s, τοποθετώντας ένα rebuilt μοτέρ από B7 S Turbo στο μηχανοστάσιο της E30 και «χτίζοντας» πάνω σε αυτό. Το φουσκωμένο αμάξωμα της M3 ντύθηκε σε μαύρο ματ χρώμα, φόρεσε διακριτικά τα αυτοκόλλητα με το όνομα της φίρμας και πάτησε σε μια τετράδα ωραιότατες 19άρες ζάντες. Πίσω από αυτές βρίσκουμε δισκόπλακες 13 ιντσών και 4πίστονες δαγκάνες της Brembo, αλλά μόνο μπροστά. Ως φόρος τιμής στην εργοστασιακή M3, τα πίσω φρένα παραμένουν «μαμά» με εξαίρεση τις τρύπες που έχουν οι δίσκοι πλέον, για την καλύτερη απαγωγή της θερμότητας και την απομάκρυνση της μάκας από τα τακάκια.

Η ανάρτηση αντίθετα παρουσιάζεται εκ βάθρων αναβαθμισμένη, καθότι αναλαμβάνει ένα πλήρως ρυθμιζόμενο coilover kit της H&R. Δεν γινόταν και διαφορετικά, από τη στιγμή που η MH3 3.5 Turbo έχει σχεδόν τα διπλά άλογα και κοντά τριπλή ροπή από τη M3 E30 Evo. Ο υπερτροφοδοτούμενος straight six των 3.5 λίτρων μας έρχεται από την 6άρα E12 της Alpina, αλλά με ενισχυμένα πιστόνια, νέο εγκέφαλο-εξάτμιση-πολλαπλή εισαγωγής και μεγαλύτερη τουρμπίνα. Η απόδοση φτάνει στα 405 άλογα και τα 649 Nm, όταν η E30 Evo απέδιδε 220 ίππους και 240 Nm από τον ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο 2.3λτ. Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, όμως υπολογίστε τουλάχιστον 2 δλ. κάτω από τα 6,4 δλ. της Evo για το 0-100 χλμ./ώρα, μαζί με μίνιμουμ 280 χλμ./ώρα τελική (243 χλμ./ώρα η Evo).

Ούτε τιμή αναφέρουν οι Γερμανοί, αλλά δεδομένου πως οι M3 E30 «φεύγουν» σε εξαψήφια ποσά ενώ το ίδιο ισχύει για τα περισσότερα σχετικά restomods, σίγουρα προσιτή δεν είναι η MH3 3.5 Turbo.

Get it on Google Play Download on the App Store