«Ψεκασμένο» Toyota Corolla με νίτρο

Η εντυπωσιακή σχεδίαση του νέου Toyota Corolla πρακτικά «φωνάζει» για βελτίωση. Και οι άνθρωποι του Muscle Tuner Automotive ακούνε.

Δείτε ακόμα: 0-160 χλμ./ώρα με νέο Toyota Corolla 1.2T (+video)

Ο αμερικανικός οίκος βελτιώσεων ετοίμασε ένα πακέτο που αποτίει φόρο τιμής στο θρυλικό AE86, με την διχρωμία του αμαξώματος να παραπέμπει ευθέως στο τελευταίο πισωκίνητο Corolla. Το μαύρο χρώμα στις πόρτες, το καπό και την οροφή, όπως και οι 19άρες ζάντες της RAYS ίδιας απόχρωσης, δημιουργούν ένα ιδιαίτερα δυναμικό σύνολο, σε συνεργασία με τις αεροδυναμικές προσθήκες στους προφυλακτήρες, την αεροτομή και τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης. Η νέα ανάρτηση επίσης συνδράμει στο αισθητικό, αλλά και το κομμάτι των δυναμικών χαρακτηριστικών, με τη χαμηλωμένη απόσταση από το έδαφος να ταιριάζει γάντι με τους μεγάλους τροχούς και τα ελαστικά Bridgestone RE-71R.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κάνει το νέο Toyota GR Yaris 272 PS;

Κάτω από το καπό συναντάμε τον 2λιτρο ατμοσφαιρικό των 169 ίππων (με αυτόν κυκλοφορεί η κορυφαία έκδοση στις Η.Π.Α.) με μικρές βελτιώσεις, υπό τη μορφή νέας πολλαπλής εισαγωγής και εξαγωγής. Η μεγαλύτερη προσθήκη, ωστόσο, ακούει στο όνομα NOS. Κοινώς Nitrous Oxide System, ή σύστημα ψεκασμού νίτρο ελληνιστί. Οι Αμερικανοί δεν ανακοινώνουν πόσο αυξάνεται η απόδοση, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως δημιουργούν ένα Corolla με πολλές προοπτικές.

Get it on Google Play Download on the App Store