Μοχθηρό Toyota GR Yaris γεμάτο ανθρακονήματα

Το Toyota GR Yaris έχει κερδίσει τις καρδιές όλων. Συμπεριλαμβανομένων των βελτιωτών, με την αγάπη που του δείχνουν να είναι ισάξια -αν όχι μεγαλύτερη- αυτής για τη Supra! Η Prior Design δεν ανήκει στις εξαιρέσεις, ντύνοντας το ιαπωνικό hot hatch με ένα φαντεζί, αλλά όχι υπερβολικό, widebody kit γεμάτο ανθρακονήματα.

Το «γυμνασμένο» GR Yaris χαρακτηρίζεται από το εντονότερο splitter στον εμπρός προφυλακτήρα, τις μεγαλύτερες πλαϊνές ποδιές, τον καινούργιο και με πολύ περισσότερα στελέχη διαχύτη, την αγωνιστική περιβολή στις μεμβράνες του αμαξώματος, τη μεγαλύτερη αεροτομή, τα φουσκωμένα φτερά και τις 19άρες ζάντες που τα γεμίζουν. Τα περισσότερα εξαρτήματα, μεταξύ των οποίων και το καπό, κατασκευάζονται από ανθρακονήματα, οπότε δεν αποκλείεται η δημιουργία της Prior να είναι ελαφρύτερη από το εργοστασιακό παρότι κουβαλάει περισσότερα πράγματα πάνω της (1.280 κιλά το «μαμά» GR Yaris). 

Κάτι που δεν ισχύει για τον κινητήρα, ο οποίος παραμένει ανέγγιχτος. Οι Γερμανοί δεν έχουν βάλει ούτε ένα 1ο στάδιο στον G16E-GTS, συνεπώς η απόδοση του τρικύλινδρου 1.600άρη τούρμπο παραμένει στα 261 άλογα και τα 360 Nm. Δίχως αλλαγές και το σύστημα τετρακίνησης GR-Four, ωστόσο οι μεγαλύτεροι τροχοί, τα φαρδύτερα ελαστικά και το ενδεχόμενα χαμηλότερο βάρος μπορεί να επηρεάζουν τις επιδόσεις. Ενδεικτικά, το εργοστασιακό GR Yaris θέλει κάτω από 5,5 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 χλμ./ώρα. Λογικά εδώ ο κόφτης έχει αφαιρεθεί, οπότε μπορούμε να περιμένουμε ταχύτητες στα 250 χλμ./ώρα από τον Ιάπωνα της Prior Design.

Get it on Google Play Download on the App Store