Καθηλωτικό Audi RS 6-LE από την ABT με 750 ίππους

Το πρώτο Audi RS 6-LE, κατασκευασμένο από την ABT στις ΗΠΑ έφτασε στην Εβδομάδα Αυτοκινήτου του Μοντερέι πριν από το δημόσιο ντεμπούτο του στο φεστιβάλ Exotics στο Broadway, στις ακτές της Καλιφόρνια το ερχόμενο Σάββατο.

Το RS 6 LE (Legacy Edition) κατασκευάζεται από τον συνεργάτη της Audi στις ΗΠΑ, την LCE Performance USA, στο Φοίνιξ της Αριζόνα. Εξωτερικά κοσμείται από μια εντυπωσιακή κόκκινη επένδυση, ενώ μπροστά ξεχωρίζει το splitter από ανθρακονήματα. Η γερμανική εταιρεία έχει προικίσει το ειδικό RS 6 με καλύμματα καθρεπτών, ποδιές, διαχύτη, αεροτομή και αεροδυναμικά στελέχη στο περιθώριο του πίσω παρμπρίζ, όλα από ανθρακονήματα.

Μια σειρά από ιδιαίτερες πινελιές έχουν προστεθεί και στο εσωτερικό. Για παράδειγμα, η ABT έχει εγκαταστήσει νέο τιμόνι επενδυμένο από εξαιρετικής υφής και ποιότητας Alcantara. Τα καθίσματα έχουν επίσης διακοσμηθεί με τα λογότυπα της εταιρίας και του μοντέλου, ενώ το ίδιο συναντάμε στα πατάκια. Το νέο κουμπί εκκίνησης , ο φωτισμός της πόρτας στην είσοδο του οδηγού και το νέο δάπεδο του πορτμπαγκάζ ολοκληρώνουν τις οπτικές διαφοροποιήσεις της καμπίνας.

Η LCE Performance USA εξοπλίζει το γερμανικό υπερ-estate με σφυρήλατες ζάντες 22 ιντσών, που πίσω τους κρύβουν κεραμικά δισκόφρενα της ABT που συνοδεύονται από χρυσό φινίρισμα. Έχουν τοποθετηθεί επίσης ένα σετ ελατηρίων, με σκοπό να χαμηλώσουν ακόμα περισσότερο το τροποποιημένο μοντέλο, καθώς και νέες αντιστρεπτικές δοκοί ανάρτησης εμπρός και πίσω. Το αυτοκίνητο έχει επίσης ένα σύστημα εξάτμισης από ανοξείδωτο χάλυβα με νέες απολήξεις 102 χιλιοστών, ενώ κάτω από το καπό συναντάμε μεγαλύτερες τουρμπίνες νέα intecooler και το πρόγραμμα Power R. Οι αλλαγές αυτές έχουν τονώσει την απόδοση του 4.0 V8 twinturbo 150 άλογα και 180 Nm, φτάνοντας συνολικά στους 750 ίππους και τα 980 Nm. Επακόλουθη η βελτίωση στις επιδόσεις, με το 0-100 χλμ./ώρα να είναι πλέον ζήτημα μόλις 3,1 δλ. αντί 3,6 του εργοστασιακού RS 6 Performance.

Μόλις 200 RS 6 Legacy Edition θα διατεθούν, με την ABT να αναφέρει τιμή 102.600 ευρώ. Εντούτοις δεν αποσαφηνίζεται αν η τιμή αφορά ολόκληρο αυτοκίνητο κατευθείαν από τη βιτρίνα, ή αν πρόκειται για κόστος που επιβαρύνει τα υπάρχοντα RS 6.

Get it on Google Play Download on the App Store