Είναι αυτό το πιο ποθητό Toyota GR Yaris;

Το Toyota GR Yaris αναδεικνύεται σε μεγάλη αγάπη των βελτιωτών. Ήδη έχουμε δείγματα 400 ίππων που σπάνε τα χρονόμετρα και πισωκίνητα τροπέτα 1.000 ίππων με τον 2JZ κάτω από το καπό. Στον αντίποδα, οι επεμβάσεις 1ου σταδίου που αφήνουν ανεπηρέαστη την εμφάνιση. Ο Ιάπωνας βελτιωτής TOM’s Racing, πιστεύουμε παρουσίασε το πιο ποθητό GR Yaris στον πλανήτη.

Ο θρύλος του motorsport και της βελτίωσης στην Ιαπωνία ακολούθησε έναν ενδιάμεσο, πιο ολιστικό δρόμο. Έδωσε στο μικρό Toyota εμφάνιση που παραπέμπει μεν σε αγωνιστικό, αλλά χωρίς ακρότητες, μαζί με μια μικρή τόνωση στο γκάζι. Ο εμπρός προφυλακτήρας έχει πλέον ένα ιδιαίτερα επιθετικό splitter και πλαϊνά πτερύγια, στο προφίλ συναντάμε πιο έντονες ποδιές, ενώ πίσω έχει γίνει η περισσότερη δουλειά. Ο προφυλακτήρας είναι νέος και εκτός της κεντρικής απόληξης, φιλοξενεί ανασχεδιασμένο διαχύτη και αεραγωγούς στα άκρα του, που φροντίζουν για την απαγωγή θερμότητας από τα φρένα. Η ευμεγέθης αεροτομή, οι 18άρες ζάντες G025 της Rays και η μικρότερη διαδρομή των ελατηρίων ολοκληρώνουν την αναβάθμιση σε εικόνα και στήσιμο του GR Yaris.

Κάτω από το ρωμαλέο παρουσιαστικό, δεν ανακοινώνονται λεπτομέρειες σχετικά με το τι υπάρχει. Η χαμηλότερη διαδρομή της ανάρτησης και η νέα εξάτμιση αποτελούν τις φανερές διαφορές, ωστόσο βάσει παράδοσης της TOM’s Racing σχεδόν σίγουρα κρύβονται περαιτέρω μηχανικές βελτιώσεις. Κατά πάσα πιθανότητα, ένα ολοκληρωμένο πακέτο 1ου σταδίου και εδώ (εγκέφαλος και νέα εισαγωγή, μαζί με την εξάτμιση). Άρα μιλάμε για περίπου 300 ίππους και 380 Nm ροπής. Όπως και να ‘χει, οι Ιάπωνες πραγματικά ξέρουν να φροντίζουν τα «παιδιά» τους. Και αυτό το κατάμαυρο Toyota, ενδεχομένως να είναι το πιο ποθητό GR Yaris του πλανήτη.

Get it on Google Play Download on the App Store