Υπερέχει από τη βάση το νέο Kia Sportage

Το παγκόσμιο best seller μοντέλο της Kia, το νέο Sportage με τα απαράμιλλά του χαρακτηριστικά, εμφανίζει πληρότητα από την αρχική κιόλας έκδοση 1.6 T-GDI 150 PS LX Dynamic των 31.190 ευρώ. Παράλληλα προσφέρεται με μια πλούσια γκάμα σε επίπεδα εξοπλισμού και εξηλεκτρισμένους κινητήρες mild hybrid, full hybrid και plug-in hybrid. Σε συνδυασμό με την επιβλητική του εμφάνιση, το πολυτελές και «ψηφιοποιημένο» εσωτερικό, τις αυξημένες ανέσεις και τα υψηλά επίπεδα ασφαλείας, το Kia Sportage υπερέχει από τη βάση.

Το επιβλητικό και δυναμικό ταυτόχρονα σε εμφάνιση αμάξωμα του νέου Sportage με την τεχνοτροπία «Opposites Unite» (τα ετερώνυμα έλκονται), ξεχωρίζει αμέσως χάρις στα τολμηρά του σχεδιαστικά γνωρίσματα. Μπροστά κυριαρχούν η μεγάλη εισαγωγή του προφυλακτήρα και τα LED ημέρας σε σχήμα μπούμερανγκ, που περιβάλλουν τα φλας και τους προβολείς, μαζί με τη νέα μάσκα «Digital Tiger Face». Ιδιόμορφο σχήμα έχουν και τα πίσω φώτα, που ενώνονται νοητά μεταξύ τους μέσω της ακμής που σχηματίζεται στο τελείωμα της πόρτας του χώρου αποσκευών. Την πληθωρικότητα τονίζουν και οι διαστάσεις του (μήκος 4.515 χλστ.), που το τοποθετούν στα ανώτερα κλιμάκια των μικρομεσαίων SUV.

Εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό του νέου Kia Sportage, όπου το ψηφιοποιημένο ταμπλό και οι premium εκφάνσεις ανεβάζουν το συνολικό επίπεδο. Το πάντρεμα του ψηφιακού κυρτού καντράν των 12,3 ιντσών και της ίδιας διαμέτρου οθόνης αφής, ενισχύουν την high tech εικόνα της καμπίνας. Ιδιαίτερη φροντίδα έχει δείξει η Kia και στην κατασκευή του θαλάμου των επιβατών, τόσο σε υλικά με τη χρήση μαλακών επιφανειών, όσο και με τη γεροδεμένη συναρμογή. Όσο για τους χώρους, μέχρι 5 ψηλοί ενήλικες θα βολευτούν με άνεση, έχοντας άπλα τόσο για τα πόδια και το κεφάλι, όσο και τους ώμους. Μεγάλο είναι με τη σειρά του και το πορτμπαγκάζ των 562 λίτρων, τα οποία αυξάνονται στα 1.751 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Στη βάση των κινητήρων βενζίνης του νέου Sportage, τοποθετείται ο 1.600άρης turbo των 150 ίππων και 250 Nm ροπής που αποδίδονται από τις μόλις 1.500 σ.α.λ. Επιπλέον ισχύ 17 ίππων παρέχει ο ηλεκτροκινητήρας του 48V υβριδικού συστήματος, κατά την εκκίνηση και τις ενδιάμεσες επιταχύνσεις. Με τη συνδρομή και του σωστής κλιμάκωσης χειροκίνητου κιβωτίου των 6 ταχυτήτων, εξασφαλίζεται θετικό τράβηγμα και ελαστικότητα από τις χαμηλές στροφές, προθυμία στο ανέβασμα ρυθμών και αρκετά καλές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 10,3 δλ.). Οι εκπομπές CO2 είναι από 147 γρ./χλμ. (103 ευρώ τέλη κυκλοφορίας) και η συνδυαστική κατανάλωση βρίσκεται στα 8,5 λτ./100 χλμ. Ιδιαίτερα ραφιναρισμένο εμφανίζεται το νέο Sportage και σε οδική συμπεριφορά, αφού καταφέρνει και ισορροπεί με μαεστρία την άνεση με το κράτημα. Ο οδηγός απολαμβάνει ηρεμία, ασφάλεια και σιγουριά, ακόμα και όταν ανεβάσει ρυθμούς, όχι μόνο στις ευθείες των αυτοκινητόδρομων, αλλά και σε στροφές, χάρις στην ομοιογένεια και την ηπιότητα των αντιδράσεών του.

Ένας ακόμα άσσος στο μανίκι του νέου Sportage, είναι ο πλούσιος στάνταρ εξοπλισμός του. Από το αρχικό μοντέλο Dynamic ανήκουν 7 αερόσακοι, αυτόματο φρενάρισμα, διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας, adaptive cruise control, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων & υαλοκαθαριστήρων και κάμερα οπισθοπορείας. Μαζί με αυτά προσθέστε την οθόνη αφής 8 ιντσών, ψηφιακό πίνακα οργάνων όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, διζωνικό κλιματισμό και 17άρες ζάντες αλουμινίου. Πολύ σημαντικές παροχές για τον πελάτη αποτελούν ακόμα τα 5 χρόνια δωρεάν service και η 7ετής εργοστασιακή και μεταβιβάσιμη εγγύηση.

Get it on Google Play Download on the App Store