Τρε μπιεν και σε τιμή το νέο Peugeot 3008

Η Peugeot έχει ισχυρή παρουσία στη δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων SUV με το best seller 3008, το οποίο οδηγεί φέτος (πρώτο 8μηνο) την κούρσα των πωλήσεων, ενώ πέρυσι βρέθηκε στην πρώτη θέση. Εδώ και λίγο καιρό προσφέρεται σε νέα έκδοση με χαμηλότερη τιμή, αλλά όλο τον εξοπλισμό ανέσεων, ασφαλείας και διάφορα αξεσουάρ, σε συνδυασμό με τον πολύ καλό 1.200άρη turbo κινητήρα των 130 ίππων.

Στην ιδιαίτερα ελκυστική και χαμηλή τιμή (για τα δεδομένα της κατηγορίας και του αυτοκινήτου) των 27.900 ευρώ, η Peugeot προσφέρει το 3008 1.2 PureTech 130 Active Pack. Ο εξοπλισμός του είναι πληρέστατος σε όλα τα επίπεδα και περιλαμβάνει τα εξής:

  • 6 αερόσακοι
  • Αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης
  • Σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας
  • Εκτεταμένη αναγνώριση οδικής σήμανσης
  • Φώτα LED εμπρός – πίσω
  • Αυτόματη λειτουργία προβολέων και υαλοκαθαριστήρων
  • Ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών
  • Οθόνη αφής 8 ιντσών με λειτουργία Mirror Screen (Apple Carplay/Android Auto)
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Αισθητήρες στάθμευσης πίσω
  • Διζωνικός κλιματισμός
  • Όλες οι ηλεκτρικές ανέσεις
  • Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών

Το νέο Peugeot 3008 με μήκος αμαξώματος 4.447 χλστ., πλάτος 1.841 χλστ., ύψος 1.624 χλστ., μεταξόνιο 2.675 χλστ. και απόσταση από το έδαφος 219 χλστ., ξεχωρίζει αμέσως εξωτερικά για το γοητευτικό και δυναμικό του σχεδιασμό. Αντίστοιχα μοντέρνο και με πολυτελή χαρακτηριστικά παρουσιάζεται το εσωτερικό του. Στο πάνω μέρος του ταμπλό κυριαρχούν οι οθόνες του ψηφιακού πίνακα οργάνων και του infotainment, ενώ στην κεντρική κονσόλα τα χειριστήρια που μοιάζουν με πλήκτρα δείχνουν την προσοχή στη λεπτομέρεια. Το γεγονός αυτό ενισχύεται και από την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, τόσο σε επίπεδο υλικών (μαλακά πλαστικά σε πολλές επιφάνειες), όσο σε φινίρισμα και συναρμογή. Κάτι ακόμα που θα εκτιμήσουν δεόντως όλοι οι επιβάτες του 3008, είναι η ευρυχωρία που απολαμβάνουν, ανεξαρτήτως θέσης. Τη χρηστικότητα ενισχύει με τη σειρά του και το μεγάλο πορτ μπαγκάζ των 520 λίτρων με το ευρύ άνοιγμα και τα επίπεδα πλευρικά τοιχώματα.

Το Peugeot 3008 των 27.900 ευρώ έχει ένα ακόμα άσσο κάτω από το εμπρός καπό του. Αυτός δεν είναι άλλος από τον αποδοτικό κινητήρα. Το 3κύλινδρο turbo μηχανικό σύνολο των 1.199 κ.εκ. με τους 130 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και τη ροπή των 230 Nm στις 1.750 σ.α.λ. δίνει συνολικά την αίσθηση στο οδηγό ότι είναι μεγαλύτερο και ισχυρότερο. Σε αυτό συμβάλλουν η πολύ απόκριση στο πάτημα του γκαζιού από τις χαμηλές στροφές και το γεμάτο τράβηγμά του. Το μοτέρ αυτό εξασφαλίζει γρήγορες επιταχύνσεις στο αμάξωμα των 1.395 κιλών, με 0-100 χλμ./ώρα σε 9,5 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 188 χλμ./ώρα. Η μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση είναι 6,3 λτ./100 χλμ., ενώ με εκπομπές CO2 138 γρ./χλμ. τα τέλη κυκλοφορίας είναι 88 ευρώ.

Μεγάλο προσόν του Peugeot 3008 είναι και η εξαιρετικά ισορροπημένη οδική του συμπεριφορά. Ο οδηγός του νιώθει αμέσως ευχάριστα, αφού κάθεται ψηλά και εισπράττει πολύ καλή περιμετρική ορατότητα. Αμέσως αντιλαμβάνεται την εξαιρετική ποιότητα κύλισης και την αποτελεσματική λειτουργία των αναρτήσεων, οι οποίες φιλτράρουν τις ανωμαλίες των δρόμων με μαλακό αλλά και στιβαρό τρόπο. Στους αυτοκινητόδρομους «καταπίνει» χιλιόμετρα ξεκούραστα και με μοναδική ευκολία, ενώ το κράτημά του εντυπωσιάζει και σε διαδρομές με στροφές. Παρά τον αυξημένο του όγκο και ανάστημα, το νέο 3008 στρίβει σαν κλασικό χάτσμπακ, ακολουθώντας πιστά και δίχως παρενέργειες την πορεία που χαράζει ο οδηγός.

Get it on Google Play Download on the App Store