Το πιο άνετο και οικονομικό diesel SUV με 19.100 ευρώ!

SUV! Μια συνεχώς αναπτυσσόμενη κατηγορία που ποτέ δεν πρόκειται να φύγει από τις προτιμήσεις των αγοραστών! Κάτι που οι κατασκευαστές το γνωρίζουν καλά και για αυτό άλλωστε φροντίζουν να προσφέρουν πληθώρα αυτοκινήτων.

Ανάμεσα όμως στις δεκάδες προτάσεις και ειδικά στα πιο δημοφιλή μικρά SUV, υπάρχει ένα μοντέλο που είναι άκρως ξεχωριστό. Διαθέτει εμφάνιση που ερεθίζει το οπτικό νεύρο του παρατηρητή, συνδυάζοντας άψογα την άνεση κατά την κίνηση, αλλά και τις λιγοστές απαιτήσεις σε καύσιμο, χάρη στον αποδοτικό του πετρελαιοκινητήρα. Κι όλα αυτά προσφέρονται στη χαμηλότερη τιμή της αγοράς! Ο λόγος φυσικά για το νέο Citroen C3 Aircross, το οποίο στην έκδοση με τον 1.500άρη BlueHDi των 110 ίππων αποτελεί μια εξαιρετικά συμφέρουσα επιλογή, με τιμή που ξεκινάει από τα 19.100 ευρώ (έπειτα από την έκπτωση των 500 ευρώ).

Στον εξοπλισμό της αρχικής έκδοσης περιλαμβάνονται:

  • 6 αερόσακοι
  • Σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας
  • Σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας
  • Έξυπνο σύστημα προσαρμογής ταχύτητας μέσω του
  • Cruise Control
  • Αυτόματη λειτουργία προβολέων
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω
  • Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι και θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες
  • Αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω
  • Πίσω φιμέ τζάμια
  • Προβολείς ομίχλης
  • Προβολείς τεχνολογίας LED
  • Air Condition
  • Σύστημα Infotainment με οθόνη αφής 7 ιντσών

Και πολλά ακόμα!

Ξεχωριστό και δυναμικό!

Οι σχεδιαστές της Citroen αποφάσισαν να τονώσουν σημαντικά την εμφάνιση του C3 Aircross, με το SUV να κεντρίζει τα βλέμματα στο πέρασμά του. Το εμπρόσθιο τμήμα είναι το πιο εκφραστικό μέρος του αυτοκινήτου και αποτυπώνει πλήρως τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας. Τα φωτιστικά σώματα έχουν γίνει ακόμα πιο αιχμηρά και ενσωματώνονται αρμονικά στον προφυλακτήρα, ενώ εξαιρετικής έμπνευσης είναι η τοποθέτηση των LED ημέρας ακριβώς από πάνω τους. Η επιθετικότητα ενισχύεται από τη μεγάλη εισαγωγή αέρα, και γενικότερα από τον τρόπο που οι σχεδιαστές συνδύασαν τις καμπύλες του αμαξώματος με τις έντονες ακμές από άκρη σε άκρη! Κερασάκι στην τούρτα η νέα προστατευτική ποδιά που ενισχύει τον περιπετειώδη χαρακτήρα του αυτοκινήτου!

Ολοκληρωμένη εμπειρία άνεσης!

Ανέκαθεν τα αυτοκίνητα της Citroen διακρίνονταν για την άνεση που παρείχαν στους επιβαίνοντες. Αυτή τη φορά με το ανανεωμένο Citroen C3 Aircross κάνει το κάτι παραπάνω, αφού με το πρόγραμμα Citroen Advanced Comfort έχει στόχο να παρέχει σε κάθε φιλοξενούμενο του αυτοκινήτου ένα αξεπέραστο επίπεδο ολιστικής άνεσης. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει την παροχή καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων που συμβάλλουν στην βελτίωση της αίσθησης της άνεσης των επιβατών. Αυτή η φιλοσοφία ευεξίας στηρίζεται σε 4 πυλώνες: την εξάλειψη του θορύβου, τη λειτουργικότητα του εσωτερικού χώρου, την επίτευξη ψυχικής ηρεμίας και τη χρήση «έξυπνης» τεχνολογίας! Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος ξεχωρίζουμε τα Advanced Comfort καθίσματα του C3 Aircross. Αυτά προσφέρουν αναπαυτικές μετακινήσεις, παρέχοντας έντονη αίσθηση άνεσης, ευεξίας και υποστήριξης, δίνοντας στους επιβάτες την εντύπωση ότι κάθονται σε μια πολυθρόνα και είναι απομονωμένοι από το δρόμο. Επιπλέον η ποιότητα κατασκευής είναι υπεράνω κριτικής αφού οι Γάλλοι έχουν χρησιμοποιήσει ποιοτικά υλικά, πολύ καλά «δεμένα» μεταξύ τους, τονίζοντας έτσι το επίπεδο αντοχής του συνόλου. Επιπλέον το Citroen C3 Aircross φροντίζει να παρέχει την απαιτούμενη πρακτικότητα κατά την καθημερινή χρήση, χάρη στις πολλές θήκες για μικροαντικείμενα. Τρομερά βολική είναι η εσοχή στο ταμπλό, από τη μεριά του συνοδηγού, που σε γλιτώνει από το να ανοιγοκλείνεις το ντουλαπάκι συνεχώς. Την απαραίτητη δόση τεχνολογίας εξασφαλίζει η οθόνη αφής των 7 ιντσών, μέσω της οποίας ελέγχει ο οδηγός πληθώρα παραμέτρων του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένου και του κλιματισμού! Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως οι επόμενες εξοπλιστικές εκδόσεις του C3 Aircross ενσωματώνουν οθόνη αφής 9 ιντσών, τονίζοντας έτσι τον τεχνολογικά προηγμένο χαρακτήρα του Aircross. Οι χώροι δεν θα αφήσουν παραπονεμένους ακόμα και τους πιο ψηλούς, ενώ τα 410 λίτρα του χώρου αποσκευών ικανοποιούν πλήρως σε χωρητικότητα. Παράλληλα, στην έκδοση Shine Pack περιλαμβάνεται -μεταξύ άλλων- και το συρόμενο πίσω κάθισμα, που απογειώνει την πρακτικότητα, χάρη στα 520 λτ., νούμερο από τα μεγαλύτερα που συναντάμε στην κατηγορία του C3 Aircross.

Αποδοτικός diesel & γαλλική άνεση σε κάθε διαδρομή!

Κάτω από το καμπύλο και ψηλά τοποθετημένο καπό καπό του C3 Aircross υπάρχει ο 1.500άρης diesel κινητήρας με 110 ίππους στις 3.750 σ.α.λ. και ροπή 250 Nm, νούμερα που φροντίζουν να επιταχύνουν δυνατά το θελκτικό αμάξωμα σε κάθε πάτημα του δεξιού πεντάλ. Εξ ου κι η ευκολία να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα στο κοντέρ από στάση, απαιτώντας 11,2 δλ. για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, συν τις γρήγορες ρεπρίζ. Η μέση εργοστασιακή κατανάλωση καυσίμου ανέρχεται στα 4,6 λτ./100 χλμ., ενώ ακόμα ένα όφελος έχετε από τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας χάρη στα 121 γρ./χλμ. εκπομπών CO2!

Στο δρόμο κύριο χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου είναι η άνεση, αίσθηση που ενισχύεται κι από τα αναπαυτικά καθίσματα του Citroen C3 Aircross. Η μαλακή ρύθμιση της ανάρτησης φροντίζει να προσφέρει ξεκούραστα ταξίδια στον αυτοκινητόδρομο, κάνοντας οδηγό κι επιβάτες να αισθάνονται πως βρίσκονται πάνω σε ένα μαγικό χαλί. Η πολύ καλή οδική συμπεριφορά του συνεχίζεται κι όταν ξεκινήσουν οι στροφές. Οι κλίσεις του αμαξώματος είναι αυτές που αναμένει κανείς για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου και τη ρύθμιση της ανάρτησης, με την τελευταία να εξασφαλίζει αυξημένη πρόσφυση.

Εξίσου ικανοποιημένοι θα μείνετε κι αν αποφασίσετε να αφήσετε τα όρια της ασφάλτου, χάρη στην αρκετή απόσταση από το έδαφος των 178 χλστ. Αν αρέσκεστε σε τέτοιου είδους διαδρομές, τότε σας προτείνουμε να επιλέξετε την έκδοση Shine Pack που εξοπλίζεται με το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης Grip Control με τα 5 προγράμματα οδήγησης: Standard, Sand, All-Road, Snow και ESP-Off, αλλά και Hill Descent.

Get it on Google Play Download on the App Store