Το νέο Toyota C-HR στο Ράλλυ Ακρόπολις

Η Toyota Ελλάς ανανεώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τη συνεργασία της με το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 7 έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2023. Περισσότερα από 40 οχήματα θα διατεθούν για να αξιοποιηθούν σε θέσεις-κλειδί, μεταξύ αυτών, για πρώτη φορά, και το αυτοκίνητο 0 του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Ένα ειδικά διαμορφωμένο Toyota GR Yaris θα φέρει το σήμα «0» στις πόρτες του και θα είναι το τελευταίο όχημα ελέγχου του διοργανωτή πριν την έναρξη της κάθε ειδικής που φροντίζει τόσο για την ασφάλεια των πληρωμάτων όσο και θεατών.

Όπως είναι γνωστό η Toyota επενδύει παγκοσμίως στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, ενώ η τεχνογνωσία και εμπειρία που αποκομίζει, συμβάλλουν στη συνεχή βελτίωση και εξέλιξη των επιβατικών της αυτοκινήτων. Απτό παράδειγμα αυτής της φιλοσοφίας αποτελεί το νέο Toyota C-HR, που θα κάνει πανελλήνια πρεμιέρα στην υπερειδική του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Οι θεατές που θα βρεθούν στην Πλατεία Νερού στις 7/9 θα έχουν την ευκαιρία να το δουν και να θαυμάσουν για πρώτη φορά. Ένα όχημα προπαραγωγής θα ταξιδέψει από το εξωτερικό ειδικά για εκείνη τη βραδιά και θα προβληθεί σε ειδική, προνομιακή θέση μέσα στη διαδρομή της υπερειδικής, για να «κλέψει» τις εντυπώσεις.

«Διαστημικός» σχεδιασμός

Άλλωστε το νέο Toyota C-HR τραβάει αμέσως το ενδιαφέρον με το φουτουριστικό του σχεδιασμό, μοιάζοντας σαν ένα πρωτότυπο μελλοντικό αυτοκίνητο για το δρόμο. Η αιχμηρή του αισθητική από όλες τις πλευρές και στο «super coupe» προφίλ του ανατρέπουν ξανά τα στερεότυπα, όπως είχε γίνει και με το πολύ πετυχημένο C-HR πρώτης γενιάς. Το εμπρός μέρος του απεικονίζει το νέο πρόσωπο των SUV της Toyota, όπως είδαμε από το αμιγώς ηλεκτρικό bZ4X και το νέο Prius. Στα πλαϊνά του τμήματα τα αλληλένδετα σχήματα είναι εμφανή στις χαρακτηριστικές diamond-cut γραμμές, ενώ παράλληλα ο δυναμισμός του ενισχύεται από τους κοντούς προβόλους και τις ζάντες έως και 20 ιντσών. Πίσω, κυριαρχούν το παρμπρίζ με την έντονη κλίση και τα ψηλά τοποθετημένα φώτα με τις τρεις λεπτές ενιαίες λωρίδες LED, που φιλοξενούν στο κέντρο τους το φωτιζόμενο λογότυπο «TOYOTA C-HR».

High-tech και εκλεπτυσμένο εσωτερικό

Εντελώς νέο είναι και το εσωτερικό του ολοκαίνουργιου Toyota C-HR με την πιο premium και εκλεπτυσμένη αίσθηση και εμφάνιση.  Όλα τα στοιχεία ελέγχου είναι συγκεντρωμένα στον χώρο του οδηγού, ενώ η οριζόντια διάταξη του πίνακα οργάνων και ο εσωτερικός σχεδιασμός δίνουν στους επιβάτες την αίσθηση ότι η καμπίνα τους αγκαλιάζει. Την απαραίτητη πλέον ψηφιακότητα τονίζουν οι δύο οθόνες των 12,3 ιντσών με γραφικά υψηλής ανάλυσης, μία προσαρμόσιμη για τον πίνακα οργάνων και μία για το infotainment (8 ιντσών στη βασική έκδοση). Στα highlights του νέου Toyota C-HR ανήκουν ακόμα ο απομακρυσμένος έλεγχος λειτουργιών, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός με έως 64 χρώματα και η πληρέστατη σουίτα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού, του Toyota Safety Sense.

Με Full Hybrid και Plug-in Hybrid κινητήρια σύνολα

Το νέο Toyota C-HR θα είναι διαθέσιμο με τέσσερα εξηλεκτρισμένα μηχανικά σύνολα, καλύπτοντας ένα ευρύ κοινό, που θέλει δύναμη με πολύ χαμηλή κατανάλωση και περιορισμένες εκπομπές CO2 (όλα με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας). Αυτό που αναμένεται να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον είναι το νέο 1.8 Hybrid 140 hp, που τοποθετήθηκε αρχικά στο ανανεωμένο Corolla. Επιτυγχάνει 0-100 χλμ./ώρα σε 9,9 δλ. με μεικτή κατανάλωση 4,8 λτ./100 χλμ. και CO2 103 γρ./χλμ. Πιο πάνω τοποθετείται το 2.0 Hybrid 198 PS, με 0-100 χλμ./ώρα σε 8,1 δλ., κατανάλωση 4,8 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 107 γρ./χλμ. Η έκδοση Hybrid 200 θα διατίθεται επιπλέον με την επιλογή έξυπνης τετρακίνησης (AWD-i). Στην κορυφή τοποθετείται το πρωτοεμφανιζόμενο σε C-HR σύνολο 2.0 Plug-in Hybrid με τη συνδυαστική ισχύ των 223 ίππων και αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση για καθημερινή χρήση έως 66 χιλιομέτρων. Σε αυτή την περίπτωση «καίει» μόλις 0,9 λτ./100 χλμ. και εκπέμπει μόλις 19 γρ./χλμ., ενώ επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 7,4 δλ.

Ξεκίνησαν οι προπαραγγελίες

Όσοι ενδιαφέρονται για το νέο Toyota C-HR και θέλουν να το έχουν στα χέρια τους προς το τέλος του έτους, δεν έχουν παρά να κάνουν μια προπαραγγελία. Στην online πλατφόρμα διατίθενται προς κράτηση οι εκδόσεις C-LUB, C-HIC, GR Sport, Premiere Edition και GR Sport Ultimate Edition εξαιτίας της προτεραιότητας που έχει δοθεί στις παραγωγές στα εργοστάσια. Ενδεικτικά, το 1.8 Hybrid C-LUB κοστίζει από 32.770 ευρώ και διαθέτει τα πάντα στον εξοπλισμό του. Ενδεικτικά εφοδιάζεται με όλα τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, οθόνη αφής 12,3 ιντσών, διζωνικό κλιματισμό, κάμερα οπισθοπορείας, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, ασύρματη φόρτιση, εμπρός και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος και με πάρα πολλά ακόμα.

Get it on Google Play Download on the App Store