Το diesel «διαμάντι» στα μικρομεσαία SUV

Την εποχή του εξηλεκτρισμού των βενζινοκινητήρων και της ανόδου των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα αυτοκίνητα με πετρελαιοκινητήρες έχουν αναμενόμενα μειωθεί σε μοντέλα και πωλήσεις. Παρόλα αυτά σε ορισμένες κατηγορίες έχουν ακόμα δυναμική, όπως είναι στα μικρομεσαία SUV, γιατί δεν παύει να έχουν το βασικό πλεονέκτημα της χαμηλής κατανάλωσης. Στην συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση, αυτό το ντίζελ διαθέτει και ήπιο υβριδικό σύστημα, αποτελώντας μία τις ελάχιστες περιπτώσεις diesel hybrid.

Kia Sportage 1.6 CRDi 136 PS iMT 48V Hybrid

Πρόκειται για το νέο Kia Sportage 1.6 CRDi 136 PS iMT 48V Hybrid Dynamic, στην τιμή των 33.390 ευρώ. Ποσό χαμηλότερο από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας των μικρομεσαίων SUV των 4,5 μέτρων. Σχετικά με τον εξοπλισμό του, διαθέτει μεταξύ άλλων στάνταρ τα παρακάτω:

  • 7 αερόσακους
  • Αυτόματη έκτακτη πέδηση
  • Σύστημα διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας
  • Infotainment με οθόνη αφής 8 ιντσών
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Αυτόματη ενεργοποίηση φώτων και υαλοκαθαριστήρων
  • Αυτόματο κλιματισμό
  • Όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες
  • Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών
Αποδοτικός και οικονομικός κινητήρας

Το Sportage με τον εξηλεκτρισμένο κινητήρα πετρελαίου των 1.6 λτ. προσφέρει αρκετά καλή απόδοση, με χαμηλές απαιτήσεις σε καύσιμο. To 48V Hybrid με τη μίζα/γεννήτρια Mild Hybrid Starter Generator (MHSG) 48-volt υποστηρίζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης με πρόσθετη ροπή κατά την εκκίνηση και την επιτάχυνση. Το μηχανικό αυτό σύνολο με τους 136 ίππους και τα πλούσια αποθέματα ροπής των 280 Nm από τις 1.500 σ.α.λ. διακρίνεται για την ιδιαίτερα ραφιναρισμένη του λειτουργία. Παράλληλα εξασφαλίζει σβέλτες επιδόσεις από στάση (0-100 χλμ./ώρα σε 11,4 δλ.) και εν κινήσει, με χαμηλή κατανάλωση (4,8-5,3 λτ./100 χλμ.) και εκπομπές CO2 μεταξύ 127-139 γρ./χλμ. (81-89 ευρώ τέλη κυκλοφορίας). Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω ντίζελ συνδυάζεται ακόμα με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 ταχυτήτων, καθώς και με τετρακίνηση. Στα θετικά του γνωρίσματα ανήκει παράλληλα ο πολύ καλός συνδυασμός άνεσης και σταθερότητας, ενώ ιδανικό του πεδίο είναι τα ταξίδια.

Πλουσιοπάροχο εσωτερικό

Το νέο Kia Sportage με την άκρως δυναμική εμφάνιση εξωτερικά, διαθέτει ένα επίσης εντυπωσιακό εσωτερικό, σε όλα τα επίπεδα. Καταρχήν τα βλέμματα τραβά η ενιαία διάταξη με τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών και την υψηλής ανάλυσης οθόνη αφής 12,3 ιντσών (στάνταρ από τη δεύτερη έκδοση Titanium). Σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται και η ποιότητα κατασκευής, μέσω της χρήσης μαλακών υλικών στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό και των εμπρός θυρών, με τη στιβαρή συναρμογή και την προσοχή στη λεπτομέρεια. Γενναιόδωρο είναι και σε χώρους το νέο Sportage, αφού πέντε επιβάτες θα φιλοξενηθούν χωρίς να κάνουν καμία παραχώρηση. Όλοι έχουν στη διάθεσή τους πολύ αέρα για τα πόδια και το κεφάλι, όπως και μπόλικο διαθέσιμο πλάτος. Όσο για τις αποσκευές, τα 526 λίτρα θα εξυπηρετήσουν άνετα τις ανάγκες μιας οικογένειας, ενώ με την αναδίπλωση την πλάτης του πίσω καθίσματος φτάνει τα 1.715 λίτρα.

Get it on Google Play Download on the App Store