Το SUV που σου γλιτώνει 1.860 ευρώ το χρόνο!

Σε μια εποχή που τα πάντα ακριβαίνουν, σίγουρα δεν θέλετε και το αυτοκίνητο να σας κοστίζει μια περιουσία σε ετήσια βάση, σε ότι αφορά την κατανάλωση καυσίμου. Κι ενώ τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς, εν τούτοις η νέα τεχνολογία τους και η περιορισμένη (στις περισσότερες περιπτώσεις) αυτονομία τους, έχει δώσει την ευκαιρία σε μια άλλη εξίσου εναλλακτική τεχνολογία να ξεχωρίσει στην εμπορική μάχη.

Αυτά είναι τα plug-in hybrid, τα οποία κερδίζουν συνεχώς έδαφος και πλέον οι περισσότεροι κατασκευαστές προσφέρουν ένα στη γκάμα τους. Αυτά μπορούν να κινηθούν για μέχρι περίπου 50 χιλιόμετρα (ανάλογα το μοντέλο) μόνο με τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ ανά πάσα ώρα και στιγμή είναι διαθέσιμο και το μηχανικό σύνολο εσωτερικής καύσης. Έτσι δεν θα έχετε ποτέ το άγχος μην μείνετε από μπαταρία! Μάλιστα, η ικανοποίηση του καταναλωτή αυξάνεται ακόμα περισσότερο, όταν αυτή η τεχνολογία προσφέρεται σε ένα SUV αμάξωμα, που διακρίνεται για την πρακτικότητα και την ευρυχωρία που προσφέρει. Ένα αυτοκίνητο που ανταποκρίνεται και με το παραπάνω σε όλα όσα προαναφέραμε, είναι το Ford Kuga PHEV, το αγαπημένο των Ευρωπαίων καταναλωτών για το 2021, το οποίο κοστίζει από 45.715 ευρώ κι έχει μηδενικό εταιρικό φόρο!

Εξοπλιστικά το Kuga PHEV προσφέρει τα πάντα και δεν θα σας λείψει τίποτε! Αναλυτικότερα ενσωματώνει:

  • 7 αερόσακους
  • Αυτόνομη πέδηση
  • Σύστημα ελέγχου ρυμουλκούμενου
  • Σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης
  • Αυτόματη ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα πορτ μπαγκάζ
  • Full LED φωτιστικά σώματα
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους & αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες
  • Προβολείς ομίχλης LED
  • Ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών
  • Σπορ ανάρτηση ST-Line
  • Αυτόματο διζωνικό κλιματισμό
  • Προγράμματα οδήγησης
  • Αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός & πίσω
  • Σύστημα infotainment με οθόνη αφής 8 ιντσών με σύστημα πλοήγησης
  • Κάμερα εμπρός και οπισθοπορείας
  • Ford Pass Connect
  • Ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών
  • Αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω
  • Συρόμενο πίσω κάθισμα και πολλά ακόμα!

Σοφιστικέ τεχνολογία που βοηθάει τον προϋπολογισμό σας!

Το Ford Kuga ξεχωρίζει με τις αρετές του και την πληθωρικότητά του. Στην έκδοση PHEV θα το λατρέψετε και για την προηγμένη τεχνολογία κίνησης που ενσωματώνει και προσφέρει 225 ίππους. Πιο συγκεκριμένα το plug-in υβριδικό Kuga κινείται από έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2.5 λίτρων κύκλου Atkinson, σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήραγεννήτρια και μπαταρία ιόντων λιθίου 14,4 kWh. Η μπαταρία του ηλεκτροκινητήρα του Kuga φορτίζεται από εξωτερική παροχή, μέσω μιας τοποθετημένης στο πλάι θύρας φόρτισης στο αριστερό εμπρός φτερό. Ο ηλεκτροκινητήρας επιτρέπει στο Kuga plug-in hybrid να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για έως και 56 χλμ., με μέση κατανάλωση από 1,4 λτ./100 χλμ., βάσει του πρωτοκόλλου WLTP, και εκπομπές CO2 από 32 γρ./χλμ., νούμερο που εξασφαλίζει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Οι οδηγοί μπορούν να επιλέγουν πώς και πότε να αξιοποιούν την ενέργεια της μπαταρίας χρησιμοποιώντας τα προγράμματα EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge. Πέραν της φόρτισης από εξωτερική παροχή, το Kuga Plug-In Hybrid κι εν κινήσει συμπληρώνει αυτόματα ενέργεια, μέσω της ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Το μεγαλύτερο όμως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του Ford Kuga PHEV είναι η σημαντική εξοικονόμηση που προσφέρει σε ετήσια βάση. Για να έχετε μια τάξη μεγέθους παραθέτουμε ένα παράδειγμα: ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα συμβατικό μοντέλο βενζίνης, με το οποίο διανύετε την εβδομάδα 300 χλμ., «καίει» 8 λτ./100 χλμ. και η μέση τιμή της 95άρας αμόλυβδης είναι 1,735 ευρώ/λίτρο. Με το Kuga PHEV μπορείτε να εξοικονομήσετε το χρόνο 1.857 ευρώ, εφόσον το φορτίζετε στο σπίτι (η τιμή κιλοβατώρας οικιακού ρεύματος είναι περίπου στα 0,12 ευρώ). Εξοικονόμηση που προκύπτει τόσο από την αμιγώς ηλεκτρική κίνηση, όσο και από την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση βενζίνης.

Δυναμικό και φουλ ευρύχωρο!

Το Kuga ενστερνίζεται τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Ford και ξεχωρίζει με το δυναμικό παρουσιαστικό του, συνδυάζοντας όμορφες καμπύλες επιφάνειες κι έντονες ακμές. Το μακρύ καπό, το κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ και η χαμηλή γραμμή της οροφής ενισχύουν την σπορτίφ εικόνα του μικρομεσαίου SUV της Ford. Τα καλά νέα όμως συνεχίζονται και στην καμπίνα του Kuga, εκεί όπου οδηγός κι επιβάτες αισθάνονται σαν να είναι στο σαλόνι του σπιτιού τους.

Ξεκινώντας από την κατασκευή του ταμπλό, θα ικανοποιηθείτε πλήρως από τα μαλακά υλικά που το απαρτίζουν και τη γεροδεμένη τους συναρμογή. Στο κέντρο πρωταγωνιστεί η οθόνη αφής των 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων και πιο κάτω από αυτή τα λιγοστά χειριστήρια λειτουργούν προς όφελος της εργονομίας. Ο οδηγός παράλληλα λαμβάνει την απαραίτητη ενημέρωση από τον πληθωρικό ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών! Στον τομέα των χώρων τώρα, ότι και να πούμε θα είναι λίγο! Οι επιβάτες απολαμβάνουν ευρυχωρία με άπλετους χώρους για τα πόδια τους και για το κεφάλι τους. Η πρακτικότητα ενισχύεται σημαντικά κι από το συρόμενο κατά 150 χλστ. πίσω κάθισμα, ενώ η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ κυμαίνεται μεταξύ 411 και 581 λίτρων!

Get it on Google Play Download on the App Store