Suzuki S-CROSS: Το ευφυές Hybrid SUV από 22.880€

Η Suzuki διαθέτει ισχυρή παρουσία στα Hybrid SUV, ενώ πλέον όλη η οικογένεια των επιβατικών της μοντέλων είναι εξηλεκτρισμένη, με Mild Hybrid, Strong Hybrid και Plug-in Hybrid τεχνολογίες, στις οποίες διατίθεται και το  Suzuki S-CROSS. Οι προτάσεις σε κάθε περίπτωση είναι πολλές και καλύπτουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες και απαιτήσεις των αγοραστών. Από το μίνι SUV IGNIS, το μικρό VITARA και το μικρομεσαίο S-CROSS, έως και το μεσαίο ACROSS, όλα τα μοντέλα κερδίζουν θέσεις με κορυφαίες επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση.

Μεταξύ αυτών, χρυσή τομή για το κοινό που θέλει ένα Hybrid SUV που να συνδυάζει ευρυχωρία σε κόμπακτ διαστάσεις, αποδοτικούς υβριδικούς κινητήρες, τετρακίνηση και όλα αυτά στις καλύτερες τιμές της κατηγορίας, είναι φυσικά το εντυπωσιακό S-CROSS. Ένα αυτοκίνητο της Suzuki με πολλά χαρίσματα και ικανό για κάθε διαδρομή, όπως τις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη, την κάλυψη ταξιδιών, αλλά και διαδρομών εκτός της ασφάλτου.

Το Hybrid SUV S-CROSS με τους πιο σύγχρονους υβριδικούς κινητήρες

Η γκάμα των μηχανικών συνόλων του νέου SUZUKI S-CROSS περιλαμβάνει τους 1.4 Boosterjet Hybrid 48V και 1.5 Dualjet Strong Hybrid. Στην πρώτη περίπτωση ο 4κύλινδρος turbo κινητήρας έχει ισχύ 129 ίππων και 235 Nm ροπής, ενώ συνεργάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Το μοτέρ αυτό δέχεται επιπλέον δύναμη κατά την εκκίνηση και τις ενδιάμεσες επιταχύνσεις από την ηλεκτρογεννήτρια των 14 ίππων και 53 Nm ροπής. Στην πράξη ο οδηγός λαμβάνει γεμάτο τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές, μαζί με άμεση απόκριση στο πάτημα του πεντάλ του γκαζιού. Παράλληλα εξασφαλίζονται γρήγορες επιδόσεις με 0-100 χλμ./ώρα σε 9,5 δλ. (10,2 δλ. το 4WD), χαμηλή κατανάλωση 5,3 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 120 γρ./χλμ. (5,9 λτ./100 χλμ. και 132 γρ./χλμ. το 4WD).

Εδώ και λίγο καιρό προστέθηκε το Strong Hybrid σύνολο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο S-CROSS να κινείται και αμιγώς ηλεκτρικά σε χαμηλές ταχύτητες, όπως στην εκκίνηση, στους ελιγμούς και στο ρολάρισμα. Το φουλ υβριδικό του σύνολο αποτελείται από τον 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό 1.5 λίτρων 102 ίππων και 138 Nm, τον ηλεκτροκινητήρα των 33 hp και 60 Nm ροπής και την αυτοφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου 140V. Η μετάδοση γίνεται αποκλειστικά με το 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο AGS με την πλήρως αυτόματη λειτουργία ή και χειροκίνητη μέσω των paddles στο τιμόνι. Η δυνατότητα ηλεκτροκίνησης μειώνει την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2 στα 5,2 λτ./100 χλμ. και 118 γρ./χλμ., εξασφαλίζοντας παράλληλα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και ελεύθερη είσοδο στο Δακτύλιο της Αθήνας (5,8 λτ./100 χλμ. και 131 γρ./χλμ. το ALLGRIP). Οι επιδόσεις με τη συνδυαστική ισχύ των 116 ίππων είναι ικανοποιητικές, με 0-100 χλμ./ώρα σε 12,7 δλ. (13,5 δλ. το 4κίνητο).

Άνετο στην οδήγηση και ικανό εκτός δρόμου

Στην άσφαλτο όπου διανύονται τα περισσότερα χιλιόμετρα από την πλειοψηφία των οδηγών, το νέο SUZUKI S-CROSS διακρίνεται κατευθείαν για την άνεση που παρέχει. Η απορροφητική ανάρτηση συνεργάζεται με επαρκέστατη ηχομόνωση, κρατώντας εκτός του εσωτερικού τους παρασιτικούς θορύβους. Ο τρόπος που ταξιδεύει το ιαπωνικό Hybrid SUV εντυπωσιάζει, ενώ οι διάφορες ανωμαλίες των δρόμων αντιμετωπίζονται επιτυχώς, προσδίδοντας έναν ευχάριστα ποιοτικό τόνο στην κίνηση του Suzuki. Το 4κίνητο S-CROSS με το αποτελεσματικό σύστημα ALLGRIP και τις 4 επιλογές  (Auto, Sport, Snow και Lock), είναι χρήσιμο ανά πάσα ώρα και στιγμή. Από στεγνή γλιστερή άσφαλτο, έως βρεγμένη, καλυμμένη με χιόνι, λασπωμένα εδάφη και κακοτράχαλα οδοστρώματα.

Suzuki S-CROSS από μόνο 22.880 ευρώ

Πέρα από όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά του SUZUKI S-CROSS με το στιβαρής εμφάνισης αμάξωμα των 4.300 χιλιοστών μήκους και τα οφέλη που εξασφαλίζουν τα υβριδικά αυτοκίνητα, έχει και το σημαντικό πλεονέκτημα των πολύ ανταγωνιστικών τιμών. Το ποσό των 22.880 ευρώ που ξεκινά στην έκδοση 1.4 Boosterjet Hybrid 48V GL είναι χαμηλό για ένα SUV αυτών των προδιαγραφών και εξοπλισμού. Μεταξύ άλλων διαθέτει 7 αερόσακους, τα συστήματα αυτόματου φρεναρίσματος και διατήρησης λωρίδας, οθόνη αφής 7 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, air condition, όλες τις ηλεκτρικές ανέσεις και ζάντες αλουμινίου. Προσιτό παραμένει και στην έκδοση GL+ (από 25.080 ευρώ) με επιπλέον αναγνώριση τυφλού σημείου, υποβοήθηση οπίσθιας διασταυρούμενης κυκλοφορίας, αναγνώριση οδικών πινακίδων, αισθητήρες φώτων και βροχής, αυτόματη ρύθμιση δέσμης φώτων, κάμερα 360 μοιρών, θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός, εκκίνηση χωρίς κλειδί, διζωνικό κλιματισμό, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες κ.λπ. Το 4κίνητο εκκινεί από τις 27.880 ευρώ και το Strong Hybrid από 29.180 ευρώ (στις εκδόσεις GL+).

Την ολοκληρωμένη εικόνα του νέου SUZUKI S-CROSS συμπληρώνουν το πολύ καλής ποιότητας εσωτερικό του με τη στιβαρή κατασκευή, την πολύ καλή εργονομία και τους άνετους χώρους για επιβάτες και αποσκευές (430 λτ. το Hybrid 48V και 293 λτ. το Strong Hybrid). Ανακάλυψε το Hybrid SUV S-CROSS στο Suzuki.gr ή επισκέψου το πιο κοντινό κατάστημα από το επίσημο δίκτυο αντιπροσώπων Suzuki και βρες τον απόλυτο σύμμαχο ακόμα και για τις πιο «απαιτητικές» διαδρομές.

Get it on Google Play Download on the App Store