Σπορ και άνετο SUV 4,6 μέτρων με 30.680 ευρώ

Στους περισσότερους αρέσουν τα αυτοκίνητα που είναι δυναμικά και άνετα παράλληλα, έτσι ώστε να τα ευχαριστιόνται με το που τα αντικρύζουν και τα οδηγούν, δίχως όμως να κάνουν συμβιβασμούς σε χώρους και να τους ταλαιπωρούν στο ταξίδι. Φυσικά να διαθέτουν όλο τον εξοπλισμό, αποδοτικό κινητήρα και όλα αυτά σε μια λογική τιμή αγοράς. Ιδανικά λοιπόν ένα μικρομεσαίο SUV μπορεί να καλύπτει όλες αυτές τις ανάγκες. Ποιο μοντέλο όμως και μάλιστα κουπέ SUV έχει τόσα πολλά χαρίσματα;

Renault Arkana 1.3 TCe 140 hp MHEV EDC

Χρυσή τομή αποτελεί το Arkana 1.3 TCe 140 hp MHEV EDC γιατί πρόκειται για το πιο προσιτό σε τιμή μικρομεσαίο κουπέ SUV με μήκος που αγγίζει τα 4,6 μέτρα. Κοστίζει από 30.680 ευρώ στην έκδοση Equilibre και συνοδεύεται με τον εξής εξοπλισμό: 6 αερόσακους • Αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης • Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας • Αναγνώριση πινακίδων οδικής κυκλοφορίας • Infotainment με οθόνη 7 ιντσών • Κάμερα οπισθοπορείας • Αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός/πίσω • Αυτόματο κλιματισμό • Ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες • Αισθητήρες φωτός και βροχής • Προβολείς LED • Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.

Άνετο εσωτερικό με πολύ καλή ποιότητα

Από ένα SUV αυτού του μεγέθους, ο πελάτης έχει αναμενόμενα και αυξημένες απαιτήσεις σε χώρους. To Renault Arkana θα καλύψει άπαντες στον εν λόγω τομέα, γιατί είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τις μεταφορικές ανάγκες πέντε ατόμων. Στο πίσω κάθισμά του, υπάρχει αρκετός αέρας για τα πόδια, ωφέλιμο πλάτος αλλά και ύψος, παρά την έντονη κλίση της οροφής. Παράλληλα οι επιβάτες κάθονται σχετικά ψηλά (200 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος), πράγμα που ευνοεί την ορατότητα. Όσο για τις αποσκευές τα 513 λίτρα είναι πολλά, ενώ κάτω από το δάπεδο υπάρχουν άλλα 28 λίτρα για μικροπράγματα. Όταν πέσουν τα πίσω καθίσματα, τότε φτάνει τα 1.296 λίτρα.

Την ολοκληρωμένη εικόνα του Arkana συμπληρώνει η προσεγμένη κατασκευή στο εσωτερικό του με τα μαλακά υλικά σε αρκετές επιφάνειες και τη γεροδεμένη συναρμογή. Ο σχεδιασμός είναι ευχάριστος και σύγχρονος, με απλές ευθείες ως επί το πλείστον γραμμές και στο κέντρο του ταμπλό την οθόνη των 7 ιντσών (9,3 ιντσών μαζί με ψηφιακό πίνακα οργάνων στην έκδοση Techno).

Ξεκούραστος και ασφαλής ταξιδιώτης

Το Renault Arkana 1.3 TCe 140 PS MHEV είναι ένα ιδανικό αυτοκίνητο για ταξίδια, φορτωμένο με όλη την οικογένεια ή παρέα. Συνδυάζει αξιόλογη ποιότητα κύλισης και απαράμιλλη σταθερότητα ακόμα και σε πολύ γρήγορους ρυθμούς στον αυτοκινητόδρομο, με δυναμικά χαρακτηριστικά και εξαιρετικό κράτημα σε διαδρομές με στροφές. Παράλληλα είναι άνετο και στην καθημερινή οδήγηση και στους γεμάτους ανωμαλίες δρόμους των πόλεων, όπου η κάμερα οπισθοπορείας και οι αισθητήρες παρκαρίσματος διευκολύνουν στις διάφορες μανούβρες.

Σύμμαχος του οδηγού σε κάθε περίπτωση είναι και το στάνταρ αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 ταχυτήτων EDC με τα πολύ καλά χαρακτηριστικά λειτουργίας. Προσφέρει και δυνατότητα για χειροκίνητες αλλαγές μέσω των paddles που βρίσκονται πίσω από το τιμόνι, αν και τα περισσότερα χιλιόμετρα θα γίνουν στον «αυτόματο» για πιο ξεκούραστη οδήγηση. Κατάλληλος για το Arkana είναι και ο 4κύλινδρος 1.300άρης turbo κινητήρας των 140 ίππων και 240 Nm ροπής με το ήπιο υβριδικό σύστημα. Είναι πολιτισμένος σε λειτουργία χωρίς κενά ισχύος ή εξάρσεις, ενώ ανάλογα το προφίλ οδήγησης (Eco, Sport & My Sense) μεταβάλλεται η απόκριση κινητήρα – κιβωτίου. Οι επιδόσεις είναι γρήγορες σε κάθε περίπτωση (0-100 χλμ./ώρα σε 9,8 δευτερόλεπτα) και η κατανάλωση σε μεικτές συνθήκες βρίσκεται στα 7,5 λτ./100 χλμ. Στο ταξίδι το EDC κρατά πολύ χαμηλά τις στροφές του κινητήρα, αφού στα 130 χλμ./ώρα με 7η ταχύτητα, το στροφόμετρο δείχνει κοντά στις 2.200 σ.α.λ.

Get it on Google Play Download on the App Store