Πολύ SUV με 200 άλογα για 28.490 ευρώ

Τα περισσότερα σύγχρονα μικρά SUV που απευθύνονται στο ευρύ αγοραστικό εφοδιάζονται κυρίως με turbo μηχανικά σύνολα βενζίνης 1.0-1.5 λτ., ισχύος από 100 έως 150 άλογα. Κάποια είναι υβριδικής τεχνολογίας (mild hybrid κυρίως), ενώ άλλα δεν ενσωματώνουν ηλεκτρογεννήτρια για υποβοήθηση. Το συγκεκριμένο όμως «μεγάλο» B-SUV κάνει τη διαφορά σε πολλούς τομείς, μεταξύ αυτών και με την ισχύ του, παρόλο που δεν πρόκειται για κάποια ειδική σπορ έκδοση. Παράλληλα προσφέρει άριστη αναλογία απόδοσης – τιμής, ειδικά τώρα που συνοδεύεται  με σημαντική έκπτωση.

Το πολυτάλαντο αυτό νέο SUV είναι το νέο Hyundai Kona 1.6 T-GDI 198 PS Distinctive στις 28.490 ευρώ (από 30.290 ευρώ αρχική). Η τιμή αυτή με την προωθητική ενέργεια από τη Hyundai είναι αν μη τι άλλο πολύ ανταγωνιστική, μιας και πρόκειται για το δυνατότερο SUV σε αυτά τα λεφτά, το μεγαλύτερο στην κατηγορία των B-SUV και με εξοπλισμό που περιλαμβάνει τα πάντα.

  • 7 αερόσακους
  • Αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης
  • Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας
  • Πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών
  • Οθόνη πολυμέσων 12,3 ιντσών με πλοήγηση
  • Αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων
  • Αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω
  • Κάμερα οπισθοπορίας
  • Διζωνικό κλιματισμό
  • Ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με ελαστικά 215/55

Το νέο Kona με το φουτουριστικό σχεδιασμό, τα φωτιστικά σώματα με το παραμετρικό μοτίβο και τις λεπτές λωρίδες Pixelated Seamless Horizon Lamp, διαθέτει και πολύ χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,27. Ο συνολικός του εξωτερικός όγκος δεν απέχει πολύ από των πιο μικρών C-SUV, αφού έχει μήκος 4.355 χιλιοστά, πλάτος 1.825 χλστ., ύψος 1.575 χλστ. και μεταξόνιο 2.660 χλστ. Εάν το συγκρίνουμε με το προγενέστερο Kona, το νέο δείχνει μπροστά του σαν μικρομεσαίο.

Γεγονός που ισχύει και με την ευρυχωρία που παρέχει το εσωτερικό του, αφού δεν θυμίζει καθόλου μικρό SUV. Σχεδιαστές και μηχανικοί εκμεταλλεύτηκαν κάθε εκατοστό του νέου Kona και δημιούργησαν μια πολύ άνετη καμπίνα, στην οποία όλοι οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους πολύ αέρα για τα πόδια, κεφάλι και πλάτος στο ύψος των ώμων. Κορυφαία χωρητικότητα έχει και το πορτ μπαγκάζ των 466 λίτρων, συν επιπλέον χώρο για μικροαντικείμενα κάτω από το δάπεδο. Παράλληλα, στο γεροδεμένο εσωτερικό του νέου Kona και συγκεκριμένα στο ταμπλό κυριαρχούν οι ίσιες γραμμές, οι επίπεδες επιφάνειας και το αιωρούμενο οριζόντιο C-Pad με ενσωματωμένες τις διπλές οθόνες 12,3 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και το infotainment.

Ένας ακόμα τομέας όπου διακρίνεται το νέο Kona, είναι το πάτημα μεγαλύτερου αυτοκινήτου στο δρόμο. Πρόκειται για ένα SUV που εμπνέει αμέσως σιγουριά και εμπιστοσύνη, λόγω της στιβαρότητας του και της σταθερότητας που εμφανίζει, ανεξαρτήτως ρυθμού που θα επιλέξει ο οδηγός του. Σύμμαχός του σε κάθε περίπτωση είναι και ο αποδοτικός 4κύλινδρος 1.600άρης turbo κινητήρας των 198,56 ίππων -για την ακρίβεια. Η ροπή φτάνει τα 265 Nm στις 1.600-4.500 σ.α.λ. και συνολικά το μοτέρ παρέχει αρκετή δύναμη σε κάθε περίπτωση για να επιταχύνει γρήγορα (0-100 χλμ./ώρα σε 8,7 δλ.) το πληθωρικό νέο Kona των 1.405 κιλών, όποτε ζητηθεί από τον οδηγό του. Εξάλλου πρόκειται για ένα πολύ ραφιναρισμένο και γραμμικό μοτέρ, χωρίς ξεσπάσματα ή κενά ισχύος. Με το χειροκίνητο κιβώτιο των ταχυτήτων, η Hyundai ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση από 6,2 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 από 141 γρ./χλμ. Διατίθεται και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7DCT στην τιμή των 31.490 ευρώ (με την έκπτωση των 1.800 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store