Πλουσιότερο Kia Sportage σε χαμηλότερη τιμή

Το παγκόσμιο best seller μοντέλο της Kia, το Sportage διατίθεται εδώ και λίγο καιρό και στην Ελλάδα αναβαθμισμένο (Model Year 2025), με ακόμα πιο πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό, περισσότερη τεχνολογία, πιο δυνατό κινητήρα στην αρχική έκδοση και σε χαμηλότερη τιμή. Κοινώς, παρέχει περισσότερα εφόδια από πριν, ενώ στοιχίζει λιγότερα λεφτά.

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Kia προσφέρει το Sportage 1.6 T-GDI 160 PS 48V Hybrid LX Dynamic ΜΥ2025 στην ανταγωνιστική τιμή των 29.990 ευρώ (με την έκπτωση των 1.000 ευρώ). Ποσό χαμηλότερο από άλλα μικρομεσαία SUV, ή στα ίδια επίπεδα αλλά με περισσότερη ισχύ. Συν του ότι συνοδεύεται με την 7ετή εργοστασιακή εγγύηση για ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά και αξιοπιστία. Συγκριτικά με το προ αναβάθμισης Sportage 1.6 T-GDI 150 PS LX Dynamic Model Year 2024, το αναβαθμισμένο μοντέλο περιλαμβάνει ακόμα στον στάνταρ εξοπλισμό του πιο σύγχρονο σύστημα πολυμέσων και με μεγαλύτερη οθόνη αφής 12,3 ιντσών (8 ιντσών πριν), μαζί με πλοήγηση και το σύστημα τηλεματικής Kia Connect. Μέσω του smartphone ο χρήστης ελέγχει διάφορες λειτουργίες του αυτοκινήτου εξ αποστάσεως και είναι μια υπηρεσία που παρέχεται δωρεάν για 7 χρόνια (ή 150.000 χλμ.).

Εξοπλισμός Sportage Dynamic ΜΥ2025
  • 7 αερόσακοι
  • Αυτόματη έκτακτη πέδηση
  • Αποφυγή παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας
  • Ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,2 ιντσών
  • Κεντρική οθόνη αφής 12,3 ιντσών
  • Διζωνικός κλιματισμός
  • Αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω
  • Αυτόματη ενεργοποίηση φώτων
  • Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών

Σχεδιαστικά δεν άλλαξε κάτι στο Kia Sportage MY2025 και διατήρησε τις δυναμικές του γραμμές, μαζί με τις πληθωρικές εξωτερικές του διαστάσεις (μήκος 4.515 χλστ., πλάτος 1.865 χλστ., ύψος 1.650 χλστ. και μεταξόνιο 2.680 χλστ.). Αντίστοιχα και το εσωτερικό του είναι πλουσιοπάροχο σε όλα του, καλύπτοντας και τους πιο απαιτητικούς. Καταρχήν, κερδίζει τις εντυπώσεις με το μοντέρνο του σχεδιασμό και την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, τόσο μέσω της χρήσης μαλακών υλικών, όσο και με την προσοχή που έχει δοθεί στη συναρμογή και στο φινίρισμα. Γενναιόδωρο είναι και σε προσφερόμενους χώρους για όλους τους επιβάτες, αφού έχουν στη διάθεσή τους πολύ αέρα για τα πόδια, το κεφάλι και ωφέλιμο πλάτος. Κανένα πρόβλημα και με τις αποσκευές, χάρη στο μεγάλο πορτ μπαγκάζ των 562 λίτρων.

Η υψηλή άνεση και η στιβαρότητα που αποπνέει το Kia Sportage, γίνονται άμεσα αισθητές και στο δρόμο. Οι ανεξάρτητες αναρτήσεις σε όλους τους τροχούς εμφανίζουν ισοπεδωτικό πάτημα, αφού από τη μία πλευρά «καταπίνουν» τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, ενώ από την άλλη διατηρούν σε υψηλά επίπεδα την σταθερότητα του ψηλού SUV στις στροφές και την ευθυβολία του στους αυτοκινητόδρομους. Σύμμαχος του οδηγού σε κάθε διαδρομή είναι και ο νέος 4κύλινδρος turbo 1.6 λτ. κινητήρας με τα 160 άλογα στις 5.500 σ.α.λ. και τη ροπή των 265 Nm που αποδίδεται από τις 1.500 σ.α.λ. Πρόσθετη ισχύ παρέχει και η ηλεκτρογεννήτρια των 17 ίππων του 48V Hybrid συστήματος. Με τη συνδρομή του χειροκίνητου κιβωτίου των 6 ταχυτήτων, τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 9,9 δλ. και μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 194 χλμ./ώρα. Η Kia ανακοινώνει μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση 7,1 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 162 γρ./χλμ. Παράλληλα, το μηχανικό αυτό σύνολο διατίθεται και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7DCT, καθώς και με τετρακίνηση (με 6MT ή 7DCT).

Get it on Google Play Download on the App Store