Πληθωρικό SUV με 31.190€ για φόρτωμα και ταξίδια

Τα SUV έχουν κερδίζει το αγοραστικό κοινό για πάρα πολλούς λόγους, ενώ εξυπηρετούν ένα ευρύ σύνολο αναγκών. Καταρχήν είναι πολύ πιο πρακτικά από τα χαμηλότερα χάτσμπακ. Η ψηλότερη θέση των καθισμάτων διευκολύνει πολύ την είσοδο και έξοδο από το όχημα, την τοποθέτηση ενός παιδιού στο παιδικό κάθισμα και προσφέρει καλύτερη ορατότητα. Παράλληλα η αυξημένη απόσταση από το έδαφος δίνει τη δυνατότητα πιο εύκολης κίνησης εκτός της ασφάλτου, αλλά και πιο αναίμακτη προσπέλαση από… λακκούβες και σαμαράκια. Συγκριτικά με τα χάτσμπακ οι χώροι τους είναι μεγαλύτεροι και καλύπτουν ευκολότερα τις ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας.

Όταν σε όλα τα παραπάνω προστίθενται και άλλα βασικά ζητούμενα, όπως ο δυναμισμός, η πολυτέλεια, η αξιοπιστία και ο φουλ στάνταρ εξοπλισμός, τότε πρόκειται για το ιδανικό SUV. Στην περίπτωση του νέου Kia Sportage από την πρώτη κιόλας έκδοση 1.6 T-GDi 150 PS 48V Hybrid LX Dynamic παρέχονται όλα αυτά πλουσιοπάροχα, ενώ προσφέρεται στην ανταγωνιστική τιμή (για τα νέα δεδομένα της κατηγορίας) των 31.190 ευρώ.

Εντυπωσιάζει μέσα – έξω

Από ένα SUV αυτής της κατηγορίας οι απαιτήσεις είναι υψηλές και σε επίπεδο εμφάνισης. Το νέο Sportage με το πληθωρικών διαστάσεων αμάξωμα των 4.515 χλστ. μήκους, 1.865 χλστ. πλάτους, 1.645 χλστ. ύψους και με το μεταξόνιο των 2.680 χλστ., γεμίζει αμέσως το μάτι. Γεγονός που ενισχύεται και από τον τολμηρό σχεδιασμό του, ειδικά στο εμπρός τμήμα του, όπου κυριαρχούν τα φώτα LED ημέρας σε σχήμα μπούμερανγκ με τα ρομβοειδή κύρια φωτιστικά σώματα και η πλατιά μάσκα.

Στο εσωτερικό του νέου Sportage το πρώτο στοιχείο που τραβά το ενδιαφέρον είναι το ενιαίο πάνελ με τις οθόνες. Το Integrated Curved Display ενσωματώνει τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών και την υψηλής ανάλυσης οθόνη αφής 12,3 ιντσών (8 ιντσών στη βασική έκδοση). Σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται και η ποιότητα κατασκευής, με μαλακά πλαστικά στο ταμπλό και στις πόρτες, στιβαρή συναρμογή και φινίρισμα προσεγμένο στις λεπτομέρειες. Όσο για τους χώρους, έως 5 άτομα θα μετακινηθούν χωρίς δυσκολίες, ενώ έχουν στη διάθεσή τους ένα μεγάλο χώρο αποσκευών 562 λίτρων.

Βασικός εξοπλισμός:

  • 7 αερόσακοι
  • Αυτόματο φρενάρισμα
  • Διατήρηση της λωρίδας κυκλοφορίας
  • Adaptive cruise control
  • Αυτόματη ενεργοποίηση φώτων και υαλοκαθαριστήρων
  • Οθόνη αφής 8 ιντσών
  • Ψηφιακός πίνακας οργάνων
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Ηλεκτρικά παράθυρα και καθρέπτες
  • Διζωνικός κλιματισμός
  • Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών

Ευχάριστο και άνετο στην οδήγηση

Το νέο Kia Sportage με τον αρχικό κινητήρα 1.6 T-GDi 150 PS είναι πολύ ισορροπημένο ως προς τα οδηγικά του χαρακτηριστικά, ενώ ιδανικό του πεδίο είνα τα ταξίδια. Όχι ότι στις αστικές μετακινήσεις δεν είναι άνετο, αλλά λόγω διαστάσεων δυσφορεί στους στενούς δρόμους, όπως άλλωστε ισχύει για όλα τα μικρομεσαία SUV και άνω. Ο 4κύλινδρος turbo κινητήρας μαζί με τη συνδρομή των 17 ίππων από τον ηλεκτροκινητήρα του 48V υβριδικού συστήματος δεν στερείται ποτέ ισχύος, χάρη και στη ροπή των 250 Nm που αποδίδεται από τις μόλις 1.500 σ.α.λ. Στον αυτοκινητόδρομο διατηρεί χαλαρά ταχύτητες ταξιδιού (130 χλμ./ώρα με σχεδόν 2.600 σ.α.λ.) και πατάει με πολύ σιγουριά, κρύβοντας χιλιόμετρα. Εκτός από ταξιδιάρικο στις εθνικές οδούς, το νέο Kia Sportage δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό του να το πιέσει και στις στροφές. Εκεί διακρίνεται για την ομοιογένεια και την ηπιότητα των αντιδράσεών του, με λογικές κλίσεις και αρκετή πρόσφυση.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.598
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 150/5.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 250/1.500-4.000
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 10,3
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα) 189
Κατανάλωση* (λτ./100 χλμ.) 8,5
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.) 147
Βάρος (κιλά) 1.561
*Κατανάλωση δοκιμής

Get it on Google Play Download on the App Store