Νέο SUV με 200 άλογα στα λιγότερα λεφτά

Στην κατηγορία των SUV οι βασικοί «παίχτες» που έχουν τη μερίδα του λέοντος σε πωλήσεις, είναι τα μικρά και μικρομεσαία SUV, γιατί βρίσκονται στην καρδιά του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Οι επιλογές που έχει να κάνει ο ενδιαφερόμενος είναι δεκάδες και σε ένα μεγάλο εύρος τιμών, εξοπλισμών, κινητήρων και γενικότερων χαρακτηριστικών. Μεταξύ των B-SUV και C-SUV προστέθηκε ένα νέο μοντέλο που γεφυρώνει με τον καλύτερο τρόπο τις δύο αυτές κατηγορίες. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε μήκος μικρό SUV, το οποίο είναι σε θέση να προσελκύσει κοινό και από τα μικρομεσαία SUV και ειδικά όσους θέλουν ένα αυτοκίνητο με μήκος κάτω από τα 4,4-4,5 μ. για λόγους ευκολίας στην πόλη.

Multiplayer το νέο Hyundai Kona

Το νέο Hyundai Kona αποτελεί το πιο ευέλικτο μικρό SUV, αφού συνδυάζει χαρακτηριστικά από τις δύο δημοφιλέστερες κατηγορίες των B-SUV και C-SUV. Με μήκος αμαξώματος στα 4.355 χιλιοστά (4.385 χλστ. το N Line) έχει φτάσει παλαιότερα μικρομεσαία SUV, προσφέροντας έτσι άνετους χώρους αλλά σε πιο κόμπακτ διαστάσεις συγκριτικά με κάποιο νέο μικρομεσαίο SUV. Στη βάση της γκάμας βρίσκεται το Kona 1.0 T-GDi 120 PS 48V Hybrid Premium στην τιμή των 26.290 ευρώ, χωρίς να του λείπει τίποτα, ούτε σε εξοπλισμό. Στην κορυφή των βενζινοκινητήρων βρίσκεται το Kona 1.6 T-GDi 198 PS Distinctive στις 31.290 ευρώ, ποσό χαμηλότερο από οποιοδήποτε άλλο SUV αυτής της ισχύος. Παράλληλα με αυτό το μοτέρ προσφέρεται με το αυτόματο κιβώτιο 7DCT και με τετρακίνηση.

Ο εξοπλισμός του είναι πλουσιότατος σε όλα τα επίπεδα. Μεταξύ άλλων σημειώστε τα εξής:

  • 7 αερόσακοι
  • Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας
  • Σύστημα αυτόματης έκτακτης πέδησης και σε διασταύρωση
  • Ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών
  • Οθόνη αφής 12,3 ιντσών
  • Έξυπνο κλειδί με αισθητήρα εγγύτητας
  • Αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων
  • Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτες
  • Αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός & πίσω
  • Κάμερα οπισθοπορίας
  • Αυτόματος κλιματισμός δύο ζωνών
  • Ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών
Ισχυρός 1.600άρης turbo κινητήρας

Το πιο δυνατό -προς το παρόν- μηχανικό σύνολο που εφοδιάζει το νέο Hyundai Kona, είναι το 4κύλινδρο 1.6 T-GDi με την ισχύ των 198 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και με ροπή 265 Nm στις 1.600-4.500 σ.α.λ. Οι επιδόσεις που προσφέρει στο αμάξωμα των 1.405-1.535 κιλών είναι αναμενόμενα γρήγορες, με 0-100 χλμ./ώρα σε 8,7 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχυτήτων 210 χλμ./ώρα. Με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7DCT είναι ακόμα πιο ταχύ, αφού χρειάζεται 7,8 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χλμ./ώρα. Όσο για τη μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση, η Hyundai ανακοινώνει 6,2-6,7 λτ./100 χλμ., με εκπομπές CO2 141-152 γρ./χλμ. Πέρα από τις δυναμικές του επιδόσεις, το νέο Hyundai Kona διακρίνεται για και τη στιβαρότητά του στο δρόμο, όπου μαζί με την πολύ καλή ποιότητα κύλισης θυμίζει περισσότερο μικρομεσαίο SUV, παρά μικρό.

Εντυπωσιακό και ευρύχωρο

Πριν όμως εξετάσει κανείς, τιμές, επιδόσεις και βάλει κάτω όλα τα νούμερα του Kona, το νέο SUV της Hyundai έχει τραβήξει το ενδιαφέρον και για τη φουτουριστική του σχεδίαση. Θα έλεγε κανείς ότι ακόμα και το αμιγώς βενζίνης μοιάζει πολύ με ηλεκτρικό, αφού άλλωστε οι σχεδιαστές της Hyundai ξεκίνησαν να εξελίσσουν το νέο Kona αρχίζοντας από το Kona Electric. Όσοι θέλουν ακόμα πιο ευφάνταστη αισθητική με ενισχυμένο δυναμισμό, τότε το Kona N Line θα τους καλύψει πλήρως. Πολύ μοντέρνο και high tech είναι και το εσωτερικό, όπου κυριαρχεί το ενιαίο πάνελ με τις δύο ενσωματωμένες οθόνες των 12,3 ιντσών. Η κατασκευή του θαλάμου των επιβατών είναι ιδιαίτερα στιβαρή, ενώ όλοι οι φιλοξενούμενοι απολαμβάνουν άπλα χώρων. Κορυφαίος για τα δεδομένα των B-SUV είναι και ο χώρος αποσκευών των 466 λίτρων.

Get it on Google Play Download on the App Store