Νέο SUV από 19.590 ευρώ και ξενοιάζεις για χρόνια

Όταν αγοράζει κανείς ένα καινούργιο αυτοκίνητο καλύπτεται πάντα με τις εργοστασιακές εγγυήσεις, οι οποίες ποικίλουν ανάλογα με τον κατασκευαστή. Ξεκινούν από τα 2 χρόνια και φτάνουν έως τα 7 έτη για τα μηχανικά μέρη. Παράλληλα παρέχονται εγγυήσεις για τη βαφή, τη σκουριά και δωρεάν οδική βοήθεια. Ωστόσο, μία εταιρεία προσφέρει μία ακόμα σημαντική παροχή, το δωρεάν service για 5 χρόνια.

Αυτή είναι η Kia και καλύπτει κάθε μοντέλο της με πληθώρα after sales service υπηρεσιών, μεταξύ αυτών και το μικρότερο SUV στην γκάμα της, το δημοφιλές Stonic. Συγκεκριμένα το συνοδεύει με εργοστασιακή εγγύηση των 7 ετών/150.000 χιλιομέτρων (όποιο έρθει πρώτο) και μάλιστα μεταβιβάσιμη στην περίπτωση που το αυτοκίνητο πουληθεί. Βασική προϋπόθεση είναι ο αρχικός κάτοχος να τηρεί τις προδιαγραφές του κατασκευαστή (π.χ. τα service) και μετέπειτα ο επόμενος, γεγονός που με τη σειρά του ενισχύει τη μεταπωλητική του αξία. Ένα ακόμα μεγάλο έξοδο που γλιτώνει ο ιδιοκτήτης ενός καινούργιου Stonic, είναι το service για 5 χρόνια/75.000 χλμ. Έτσι είναι πλήρως καλυμμένος από όλες τις πλευρές και ξενοιάζει για πολλά χρόνια, νιώθοντας περισσότερη σιγουριά και ασφάλεια.

Παράλληλα το αναβαθμισμένο Kia Stonic Model Year 2025 πωλείται σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές, σε συνδυασμό με πλήρη εξοπλισμό από την αρχική κιόλας έκδοση GL Inmotion των 19.590 ευρώ. Ενσωματώνει -μεταξύ άλλων- τη σουίτα ασφαλείας ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), όπως είναι τα συστήματα αυτόματης έκτακτης πέδησης, υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, αυτόματης εναλλαγής μεγάλων – μεσαίων φώτων και αναγνώρισης ορίων ταχύτητας. Στάνταρ είναι ακόμα η πλήρως ψηφιακή και διαδραστική, έγχρωμη κεντρική οθόνη αφής 8 ιντσών υψηλής ανάλυσης με σύνδεση Android Auto ή Apple CarPlay, το εργοστασιακό σύστημα πλοήγησης και το σύστημα Kia Connect με προηγμένες δυνατότητες ελέγχου σημαντικών λειτουργιών του οχήματος εξ αποστάσεως μέσω smartphone και πληροφόρηση για σημαντικά στοιχεία της διαδρομής σε πραγματικό χρόνο. Μαζί με αυτά προσθέστε 6 αερόσακους, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω, φώτα LED, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός & πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες, κάμερα οπισθοπορείας air condition κ.λπ.

Στο επόμενο επίπεδο εξοπλισμού GL Optimum προστίθενται αυτόματος κλιματισμός, πίσω θύρα USB, δερμάτινο τιμόνι και λεβιές ταχυτήτων, κεντρικό υποβραχιόνιο εμπρός, ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών στο 1.2 MPI και 16 ιντσών στο 1.0 T-GDI, σκούρα πίσω κρύσταλλα και φώτα ημέρας και θέσης LED. Αμέσως επόμενη έκδοση είναι η GLS Platinum (μόνο στο 1.2 MPI) στην οποία τοποθετούνται επενδύσεις «Piano Black» και Satin Chrome», διακοσμητικά χρωμίου εξωτερικά, προβολείς ομίχλης και ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες. Στην κορυφή τοποθετείται το Stonic GT Line με τους πιο σπορ σχεδιασμού προφυλακτήρες και ζάντες, τα Full LED φώτα, τα διακοσμητικά τύπου carbon στο ταμπλό, τα σπορ μεταλλικά πεντάλ και τις διαφορετικές επενδύσεις.

Ενδεικτικές τιμές Kia Stonic
  • 1.2 MPI 79 PS GL Inmotion: από 19.590€
  • 1.2 MPI 79 PS GL Optimum: από 20.490€
  • 1.2 MPI 79 PS GLS Platinum: από 21.840€
  • 1.0 T-GDI 100 PS GL Inmotion: από 21.190€
  • 1.0 T-GDI 100 PS GL Optimum: από 22.190€
  • 1.0 T-GDI 100 PS GT Line: από 24.090€

Εκτός από τις παραπάνω εκδόσεις, το νέο Kia Stonic με τον 1.000άρη turbo κινητήρα των 100 ίππων διατίθεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7DCT (από 22.440 ευρώ), με 48V Hybrid (από 22.790 ευρώ) και με συνδυασμό 7DCT 48V Hybrid (από 24.190 ευρώ). Ανεξαρτήτως μοντέλου, το Stonic με το κόμπακτ διαστάσεων αμάξωμα των 4.140 χλστ. μήκους διακρίνεται για το μοντέρνο σχεδιασμό του εξωτερικά και το μίνιμαλ αισθητικής εσωτερικό με την πολύ καλή εργονομία και τους αρκετούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές (352 λίτρα). Επίσης είναι εύκολο στην οδήγηση και ευχάριστο, ειδικά με τον πιο αποδοτικό κινητήρα 1.0 T-GDI των 100 ίππων και 172 Nm (79 PS και 113 Nm ο 1.2 MPI).

Get it on Google Play Download on the App Store