Νέο hybrid Β-SUV στη χαμηλότερη τιμή όλων

Τα αυτοκίνητα με υβριδική τεχνολογία συνεχώς αυξάνονται και γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή, γιατί διαθέτουν αποδοτικά κινητήρια σύνολα, μειωμένη κατανάλωση και δεν χρειάζονται φόρτιση από εξωτερική πηγή. Όσα παράλληλα διαθέτουν τη δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης και συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων για ακόμα μεγαλύτερη άνεση και ευκολία στην οδήγηση, είναι ακόμα καλύτερα. Ποιο είναι όμως το νέο μικρό SUV με αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι πολύ μοντέρνο, άρτι αφιχθέν και προσφέρεται στη χαμηλότερη τιμή;

Την απάντηση δίνει η Fiat με το νέο 600 1.2 Hybrid 100 hp eDCT, το οποίο προσφέρει στην ειδική τιμή των 23.990 ευρώ (έναντι αρχικής τιμής 25.800 ευρώ). Σε αυτά τα χρήματα το νέο trendy Β-SUV διαθέτει μεταξύ άλλων σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, ανίχνευση κόπωσης οδηγού, σύστημα διατήρησης της λωρίδας κίνησης, cruise control, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, infotainment Uconnect με οθόνη αφής 10,25 ιντσών, ασύρματο Apple CarPlay και Android Auto, ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών και προβολείς LED Reflector.

Με επιπλέον 972 ευρώ διατίθεται το πακέτο Comfort, με επιπλέον αυτόματο κλιματισμό, πίσω κάμερα οπισθοπορείας, είσοδο και εκκίνηση χωρίς κλειδί, σύστημα παρακολούθησης τυφλού σημείου, ηχοσύστημα με 6 ηχεία και αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός, πίσω και στα πλαϊνά. Το πακέτο Style στοιχίζει επίσης 972 ευρώ και περιέχει 17άρες ζάντες αλουμινίου, διαφορετικές επενδύσεις, ηλεκτροχρωματικό καθρέπτη, λεπτομέρειες χρωμίου, ατμοσφαιρικό φωτισμό, προβολείς LED κ.λπ. Επίσης, κάθε νέο Fiat 600 καλύπτεται με 5 χρόνια εγγύησης και οδικής βοήθειας.

Πρωταγωνιστής στα χαρακτηριστικά του νέου Fiat 600 Hybrid είναι βέβαια το υβριδικό σύστημα κίνησης που αποτελείται από τον 1.200άρη turbo 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης με ισχύ 100 HP και 205 Nm και έναν ηλεκτρικό κινητήρα ισχύος 28 HP που βρίσκεται τοποθετημένος στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με τις 6 σχέσεις και τα χειριστήρια στο τιμόνι. Η έξτρα ηλεκτρική ισχύς βελτιώνει την ελαστικότητα στις χαμηλές στροφές και κατά την επιτάχυνση, παρέχοντας στον οδηγό αθόρυβη εκκίνηση και άμεση απόκριση. Το ηλεκτρικό μοτέρ λαμβάνει ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 48V χωρητικότητας 0,89 kWh, η οποία εξασφαλίζει αμιγώς ηλεκτρική κίνηση για έως ένα χιλιόμετρο και σε ταχύτητες έως 30 χλμ./ώρα.

Ωστόσο, επειδή στην αστική χρήση επαναφορτίζει η μπαταρία με την ανάκτηση ενέργειας, τα αμιγώς ηλεκτρικά χιλιόμετρα είναι πολύ περισσότερα. Χάρη σε αυτή την αρχιτεκτονική το 600 Hybrid μπορεί να κινηθεί και αμιγώς ηλεκτρικά στην πόλη, οπότε αθόρυβα και πολύ οικονομικά σε καύσιμο. H Fiat αναφέρει κατανάλωση συνδυαστικού κύκλου 4,8 λτ./100 χλμ. και 3,8 λτ./100 χλμ. σε χαμηλή ταχύτητα πόλης. Από πλευράς επιδόσεων, τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 10,9 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 184 χλμ./ώρα. Επίσης, με εκπομπές CO2 109 γρ./100 χλμ. απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας.

Πέρα από όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, το νέο Fiat 600 διαθέτει μοναδικό στιλ που δε μοιάζει με τίποτα άλλο στην κατηγορία, ευρύχωρη καμπίνα, πορτ μπαγκάζ 385 λίτρων και κόμπακτ εξωτερικές διαστάσεις (μήκος 4.171 χλστ., πλάτος 1.781 χλστ., ύψος 1.536 χλστ. και μεταξόνιο 2.557 χλστ.) Έτσι συνδυάζει την ευελιξία στις αστικές διαδρομές με αρκετές ανέσεις αν χρειαστεί να μετακινηθούν σε ένα ταξίδι τέσσερα άτομα με τις αποσκευές τους.

Get it on Google Play Download on the App Store