Με ποιο νέο αυτοκίνητο κάνεις «μπαμ»;

Ο σχεδιασμός σε ένα αυτοκίνητο παίζει σημαντικό ρόλο για την αποδοχή του προς το κοινό και κατά επέκταση στην εμπορική του σταδιοδρομία. Πολλοί είναι αυτοί που δίνουν έμφαση στην αισθητική ενός μοντέλου, τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό του και θέλουν να είναι ευφάνταστη, ενώ παράλληλα να προσδίδει κύρος, πολυτέλεια, να τους κάνει να νιώθουν όμορφα και να καμαρώνουν για το νέο απόκτημά τους.

Η Hyundai λανσάρισε εδώ και λίγο καιρό το ολοκαίνουριο Tucson, το οποίο διαθέτει προηγμένο και πρωτοποριακό σχεδιασμό καθώς και τεχνολογίες αιχμής, θέτοντας νέα πρότυπα στην κατηγορία των SUV. Το ολοκαίνουριο Tucson αποτελεί την τέταρτη γενιά του επιτυχημένου best-seller της Hyundai που από την πρώτη φορά που κυκλοφόρησε το 2004 έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 7 εκατομμύρια οχήματα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το νέο SUV της Hyundai διαθέτει μια επαναστατική και χαρακτηριστική νέα εμφάνιση που ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας Sensuous Sportiness, τραβώντας τα βλέμματα σαν μαγνήτης και γυρνώντας τα κεφάλια, τόσο όταν βρίσκεται σταματημένο, όσο και όταν κινείται.

Επαναστατική εξωτερική σχεδίαση

Το νέο Tucson δεν αποτελεί απλώς μια εξέλιξη του προηγούμενου μοντέλου αλλά αντιπροσωπεύει μια σχεδιαστική επανάσταση της Hyundai. Η μυώδης εικόνα του συνδυάζει έντονες ακμές και δυναμικές αναλογίες, εξασφαλίζοντας μια προηγμένη εμφάνιση χωρίς συμβιβασμούς.

Το ολοκαίνουριο Tucson είναι το πρώτο SUV της Hyundai που εξελίχθηκε σύμφωνα με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας “Sensuous Sportiness”. Αυτή η σχεδιαστική κατεύθυνση χαρακτηρίζεται από την αρμονία μεταξύ τεσσάρων θεμελιωδών στοιχείων: των αναλογιών, της αρχιτεκτονικής, του στυλ και της τεχνολογίας. Αποφεύγοντας τις παραδοσιακές σχεδιαστικές μεθόδους, οι σχεδιαστές της Hyundai ανέπτυξαν τα φουτουριστικά στοιχεία σχεδίασης του νέου Tucson μέσω γεωμετρικών αλγορίθμων που παράγονται με τη χρήση κορυφαίας ψηφιακής τεχνολογίας. Αυτή η διαδικασία, γνωστή ως “parametric dynamics”, χρησιμοποιεί γραμμές, πρόσωπα, γωνίες και σχήματα που δημιουργούνται μέσω ψηφιακών δεδομένων ώστε να προκύψουν καινοτόμα και τολμηρά σχέδια. Έτσι εμφανή γεωμετρικά σχέδια γνωστά ως “parametric jewels” («παραμετρικά κοσμήματα») εμφανίζονται σε όλο το σχεδιασμό του SUV, εξασφαλίζοντάς του έναν εξαιρετικά μοντέρνο χαρακτήρα.

Η πιο χαρακτηριστική παρουσία αυτών των “parametric jewels” είναι στη μάσκα του Tucson, όπου τα Parametric Hidden Lights εξασφαλίζουν μια ισχυρή πρώτη εντύπωση. Όταν τα φώτα είναι σβηστά, το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου φαίνεται να καλύπτεται από σκούρα, γεωμετρικά μοτίβα, χωρίς να διακρίνονται τα χαρακτηριστικά LED φώτα ημέρας που είναι πλήρως ενσωματωμένα στη μάσκα. Χάρη στην κορυφαία τεχνολογία φωτισμού μισού καθρέφτη, όταν τα DLR ενεργοποιούνται, η σκούρα χρωμιωμένη εικόνα της μάσκας αποκτά «κοσμήματα», προσθέτοντας ένα εντυπωσιακό στοιχείο στην έτσι και αλλιώς κομψή εμφάνιση.

Τα πίσω φωτιστικά σώματα με το μεγάλο πλάτος και τις κρυφές παραμετρικές λεπτομέρειές τους συνεχίζουν τη λογική του σχεδιασμού. Ο ολοκαίνουριος πίσω προφυλακτήρας του νέου Tucson ενσωματώνει επίσης παραμετρικές λεπτομέρειες με τρισδιάστατο εφέ, σε συνδυασμό με σπορ στοιχεία. Επιπρόσθετα, το Tucson είναι το πρώτο μοντέλο της Hyundai που διαθέτει κρυμμένο πίσω υαλοκαθαριστήρα, που βρίσκεται κάτω από την αεροτομή. Τα υψηλής τεχνολογίας σχεδιαστικά χαρακτηριστικά ολοκληρώνονται με το λογότυπο Hyundai στο πίσω κρύσταλλο, το οποίο φαίνεται μεν τρισδιάστατο, αλλά στην πραγματικότητα δεν εξέχει από την εξωτερική επιφάνεια, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει με τα κλασικά σήματα των κατασκευαστών αυτοκινήτων.

Άνετο και εκλεπτυσμένο εσωτερικό

Μπαίνοντας στο ολοκαίνουριο, εκλεπτυσμένο και ευρύχωρο εσωτερικό του vέου Tucson, που ονομάζεται INTERSPACE, είναι σαν να μπαίνεις σε ένα όμορφα οργανωμένο χώρο όπου οι καθημερινές ανησυχίες εξαφανίζονται. Ο χώρος, οι τεχνολογίες αιχμής και οι πληροφορίες τέμνονται απολύτως αρμονικά. Η απρόσκοπτη ενσωμάτωση κορυφαίων τεχνολογικών χαρακτηριστικών παρέχει στους πελάτες του vέου Tucson μια προηγμένη και πλήρως εξατομικευμένη ψηφιακή εμπειρία. Η νέα οθόνη AVN-T των 10,25 ιντσών προσδιορίζει το κέντρο του ταμπλό. Οι σχεδιαστές της Hyundai δεν επέλεξαν φυσικούς διακόπτες και κουμπιά, επομένως όλες οι λειτουργίες AVN για τη θέρμανση, τον εξαερισμό και τον κλιματισμό ελέγχονται άμεσα μέσω αφής, καθιστώντας το Tucson το πρώτο μοντέλο της Hyundai που διαθέτει πλήρη έλεγχο αφής.

Υψηλής ποιότητας μαλακά πλαστικά εκτείνονται σε όλη την καμπίνα, ενισχύοντας την εμφάνιση του μοντέλου, ενώ καινούργιοι έμμεσοι αεραγωγοί ξεκινούν από τις πόρτες και καταλήγουν στην κεντρική κονσόλα. Η εξέλιξη του εσωτερικού σχεδιασμού του νέου Tucson οδήγησε σε μια πιο χαμηλή θέση του πίνακα οργάνων. Το φαρδύ πάνω μέρος του ταμπλό ενώνεται άψογα με τις επενδύσεις στις πόρτες, αγκαλιάζοντας στην ουσία τους εμπρός επιβάτες. Αυτά τα φουτουριστικά χαρακτηριστικά εξασφαλίζουν μια ακόμα πιο σύγχρονη αίσθηση καθώς και νέα επίπεδα υψηλής ποιότητας σχεδιασμού. Το εργονομικά τοποθετημένο υποβραχιόνιο συνδέεται με την εφαρμογή shift by wire για το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, εξασφαλίζοντας στο αυτοκίνητο μια μοντέρνα αίσθηση.

Οι επιβάτες μπορούν επίσης να απολαύσουν έναν ευχάριστο ατμοσφαιρικό φωτισμό που βρίσκεται στις δύο πλαϊνές θήκες της κεντρικής κονσόλας, σε αυτήν της βάσης ασύρματης φόρτισης και στις θήκες στις πόρτες. Διαθέτει 64 χρώματα που μπορούν να επιλεγούν καθώς και 10 επίπεδα φωτεινότητας, προκειμένου να ταιριάζει με κάθε διάθεση και να προσφέρει ακόμα περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης. Επιπλέον, οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα επιλογής τριών διαφορετικών επενδύσεων: ένα μονόχρωμο μαύρο ύφασμα ή δέρμα, δίχρωμο μαύρο και μπεζ σε ύφασμα ή δέρμα και το πακέτο χρώματος Teal.

Κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου και υβριδικό 

Προσφέροντας τρεις εξηλεκτρισμένες εκδόσεις κινητήρων και δύο συμβατικές εσωτερικής καύσης με τέσσερεις επιλογές μετάδοσης, το ολοκαίνουριο Tucson ταιριάζει σε κάθε τύπο οδηγού. Με 48V υβριδικές εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου, πλήρως υβριδική καθώς και plug-in υβριδική έκδοση, το ολοκαίνουριο Tucson διαθέτει μια μεγάλη εξηλεκτρισμένη γκάμα στην κατηγορία του. Εκτός από τις εξηλεκτρισμένες εκδόσεις, το ολοκαίνουργιο Tucson είναι διαθέσιμο και με συμβατικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

Το νέο Tucson εξελίχθηκε με προτεραιότητα στη μείωση των εκπομπών ρύπων δίχως κανένα συμβιβασμό στην οδηγική απόλαυση. Η υβριδική έκδοση αποτελείται από το νέο 1.6 T-GDI (υπερτροφοδοτούμενος βενζίνης με άμεσο ψεκασμό) τεχνολογίας Smartstream κινητήρα και έναν ηλεκτρικό κινητήρα 44,2 kW που τροφοδοτείται με ενέργεια από μπαταρία ιόντων λιθίου 1,49 kWh. Συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο (6AT) και διατίθεται ως προσθιοκίνητο ή τετρακίνητο. Το σύστημα είναι το πιο ισχυρό στη νέα γκάμα κινητήρων του Tucson, με συνδυασμένη ισχύ 230 PS.

Όσον αφορά την 48V υβριδική τεχνολογία, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από τρεις διαφορετικές εκδόσεις:

 • 1.6 T-GDI Smartstream με 150 PS και κίνηση στους εμπρός τροχούς
 • 1.6 T-GDI Smartstream με 180 PS και προαιρετική τετρακίνηση
 • 1.6 CRDi Smartstream με 136 PS και προαιρετική τετρακίνηση

Από 25.490 ευρώ φουλ εξοπλισμένο

Οι τιμές του νέου Hyundai Tucson ξεκινούν από τις 25.490 ευρώ, στην πρώτη έκδοση 1.6 T-GDi 48V Hybrid 150 hp 6MT Exclusive, με τον εξής πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό:

Εξοπλισμός ασφαλείας

 • 7 αερόσακοι
 • Σύστημα αυτόνομης πέδησης
 • Σύστημα προειδοποίησης εκτροπής λωρίδας και υποβοήθησης διατήρησής της
 • Σύστημα Οδήγησης στο μέσον της λωρίδας
 • Σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα
 • Σύστημα προειδοποίησης εκκίνησης προπορευόμενου οχήματος & απόσπασης προσοχής οδηγού
 • Σύστημα Αυτόματης Ρύθμισης υψηλής σκάλας φώτων

Εξοπλισμός άνεσης και συνδεσιμότητας

 • Αυτόματος διζωνικός κλιματισμός
 • Όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες
 • Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτες
 • Ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών
 • Αισθητήρας βροχής
 • Πλήρη φώτα LED εμπρός
 • Κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης
 • Σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος πίσω με επιλογέα απενεργοποίησης
 • Οθόνη αφής 8 ιντσών
 • Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών
 • Επιλογή προφίλ οδήγησης (Drive Mode Select)

Get it on Google Play Download on the App Store