Γαλαντόμο το νέο Hyundai Kona με 26.290 ευρώ

Το νέο Hyundai Kona μετρά λίγες μέρες από το λανσάρισμά του στην Ελλάδα και ήδη βρίσκεται στις εκθέσεις της Kia. Το εντελώς νέο μικρό SUV του κορεατικού κολοσσού είναι γενναιόδωρο σε όλα του και αυτό φαίνεται από την πρώτη ματιά. Ακόμα και από την αρχική του έκδοση δεν είναι καθόλου «βασικό» γιατί διαθέτει τα πάντα σε εξοπλισμό, ενώ «μικρό» είναι ως προς την κατηγοριοποίησή του, αφού πρόκειται για το μεγαλύτερο σε μήκος B-SUV. Έτσι είναι σε θα εξυπηρετήσει τόσο εκείνους που αναζητούν ένα κόμπακτ SUV με άνετους χώρους, όσο και αυτούς που κοιτάζουν για μικρομεσαίο SUV, αλλά δεν τους φτάνουν τα λεφτά.

Σχεδιασμός που εξηλεκτρίζει

Οι σχεδιαστές της Hyundai ξεκίνησαν να διαμορφώνουν το νέο Kona έχοντας ως βάση το ηλεκτρικό, γεγονός που γίνεται άμεσα αντιληπτό. Ακόμα και οι εκδόσεις με τους βενζινοκινητήρες και το full hybrid δίνουν την εντύπωση ότι είναι ηλεκτρικά. Η κλειστού τύπου μάσκα, οι λεπτές λωρίδες των φώτων LED (Seamless Horizon Lamp) και το παραμετρικό μοτίβο των φωτιστικών σωμάτων ενισχύουν αυτή την εικόνα. Όσοι θέλουν περισσότερο δυναμισμό, τότε θα προσανατολιστούν στο πιο σπορτίφ Kona N Line, το οποίο διαθέτει διαφορετικού σχεδιασμού προφυλακτήρες, περιμετρικά προστατευτικά στο χρώμα του αμαξώματος, διπλές εξατμίσεις, μαύρους καθρέπτες, πίσω αεροτομή και διαφορετικού σχεδιασμού ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών. Αναφορικά με τις διαστάσεις του Kona, το μήκος του μετρά 4.355 χιλιοστά, έναντι 4.180 χιλιοστά το προγενέστερο. Μεγαλύτερο είναι παράλληλα το μεταξόνιο των 2.660 χλστ. (+60 χλστ.), το πλάτος των 1825 χλστ. (+25 χλστ.) και το ύψος των 1.575 χλστ. (+20 χλστ.).

Πληρότητα από τις 26.290 ευρώ

Οι τιμές του νέου Hyundai Kona ξεκινούν από το ποσό των 26.290 ευρώ για την πρώτη έκδοση στην γκάμα, την 1.0 T-GDi 120 PS 48V Hybrid Premium. Στον στάνταρ εξοπλισμό ανήκουν τα εξής:

  • 7 αερόσακοι
  • Αυτόματο φρενάρισμα
  • Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας
  • Κάμερα παρακολούθησης κατάστασης οδηγού
  • Πλήρη φώτα εμπρός LED
  • Αυτόματη λειτουργία φώτων
  • Αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός/πίσω
  • Κάμερα οπισθοπορίας
  • Οθόνη πολυμέσων και πλοήγησης 12,3 ιντσών
  • Air condition
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός/πίσω
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι καθρέπτες
  • Δερμάτινη επένδυση τιμονιού και επιλογέα ταχυτήτων
  • Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών
Στιβαρό και ευρύχωρο εσωτερικό

Όπως εξωτερικά, έτσι και το εσωτερικό του νέου Hyundai Kona είναι τελείως αλλαγμένο, αισθητά πιο σύγχρονο και με μεγαλύτερους χώρους για όλους. Στο μινιμάλ σχεδιασμού ταμπλό με τις ευθείες γραμμές και τις επίπεδες επιφάνειες, το βλέμμα εστιάζει στο ενιαίο πάνελ με τις οθόνες για τον πίνακα οργάνων και το infotainment των 12,3 ιντσών. Παρόλη την ψηφιακότητα, στην κεντρική κονσόλα διατηρήθηκαν τα φυσικά χειριστήρια, παρέχοντας έτσι καλύτερη εργονομία από το να τα ψάχνει ο οδηγός στο μενού της οθόνης. Η κατασκευή του εσωτερικού έχει γίνει με χρήση σκληρών και πολύ συμπαγών και γεροδεμένων πλαστικών, με σωστές ενώσεις και αρμούς. Όσο για τους χώρους, όλοι οι φιλοξενούμενοι του νέου Kona απολαμβάνουν πολύ αέρα για τα πόδια, το κεφάλι και ωφέλιμο πλάτος. Κορυφαία χωρητικότητα έχει και το πορτ μπαγκάζ των 466 λίτρων, ενώ κάτω από το δάπεδο υπάρχει χώρος για μικροαντικείμενα.

«Εκκινεί» με τον 1.0 T-GDi 120 PS κινητήρα

Στη βάση της γκάμας των κινητήρων του νέου Hyundai Kona τοποθετείται ο γνωστός 3κύλινδρος 1.000άρης turbo, με την ισχύ των 120 ίππων και 200 Nm ροπής. Συνδυάζεται στάνταρ με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V και χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, ενώ διατίθεται και με το 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη. Οι επιδόσεις που εξασφαλίζει είναι καλές, με 0-100 χλμ./ώρα σε 11,7 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα. Η Hyundai ανακοινώνει μέση κατανάλωση 5,5 λτ./100 χλμ. με εκπομπές CO2 125 γρ./χλμ. Πιο πάνω τοποθετείται ο δυνατός 1.600άρης βενζίνης των 198 ίππων, ενώ υπάρχει και το ιδιαίτερα αξιόλογο φουλ υβριδικό 1.6 Hybrid 141 PS με την πολύ χαμηλή κατανάλωση.

Get it on Google Play Download on the App Store