Εγγυημένο και σε τιμές supermini το Kia Stonic

Το Kia Stonic αποτελεί μια σταθερή αξία στην κατηγορία των μικρών SUV, έχοντας διαγράψει μια πολύ καλή πορεία και προτιμηθεί από χιλιάδες πελάτες και στην Ελλάδα. Ο σπορτίφ σχεδιασμός του, η ευελιξία, η πρακτικότητα, οι χαμηλές τιμές και η εγγύηση που το συνοδεύει (όπως σε όλα τα νέα Kia), αποτελούν ορισμένα από τα χαρίσματά του.

Η εμπιστοσύνη που δείχνει η Kia και για το Stonic, επισφραγίζεται από την εργοστασιακή εγγύηση 7 ετών ή 150.000 χιλιομέτρων (όποιο έρθει πρώτο). Είναι μεταβιβάσιμη εφόσον ο κάτοχος του αυτοκινήτου τηρεί τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, που σημαίνει ότι ανεβαίνει η μεταπωλητική αξία του Stonic. Το ίδιο ισχύει και για την πολύ σημαντική παροχή των 5 χρόνων δωρεάν service ή 75.000 χιλιόμετρων (όποιο έρθει πρώτο). Έτσι, ο κάτοχος του Stonic έχει το κεφάλι του ήσυχο για πολλά χρόνια, συν του ότι γλιτώνει το έξοδο του service που γίνεται κάθε χρόνο.

Μεγάλο ατού του Stonic είναι οι χαμηλές τιμές του, αφού είναι αντίστοιχες ή και πιο κάτω από πολλών supermini μοντέλων. Η πρώτη έκδοση 1.2 84 hp GL Inmotion κοστίζει από μόλις 18.340 ευρώ, τιμή οικονομικότερη από οποιοδήποτε άλλο B-SUV. Στον εξοπλισμό του ανήκουν 6 αερόσακοι, κεντρική οθόνη 8 ιντσών, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι – θερμαινόμενοι καθρέπτες. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που θα εξυπηρετήσει όσους επιθυμούν ένα καινούργιο αυτοκίνητο με όλα τα απαραίτητα κομφόρ και διανύουν πιο πολλά χιλιόμετρα στην πόλη. Στη δεύτερη έκδοση εξοπλισμού GL Optimum είναι ακριβότερο κατά 1.000 ευρώ (από 19.340 ευρώ) και προστίθενται ζάντες αλουμινίου, κάμερα οπισθοπορείας, φώτα LED, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός – πίσω, cruise control, θύρα USB πίσω, δερμάτινο τιμόνι – λεβιές ταχυτήτων και κεντρικό υποβραχιόνιο.

Χαμηλή είναι η τιμή του Stonic και με τον 1.000άρη turbo κινητήρα των 100 ίππων, αφού ξεκινά από 19.840 ευρώ στην έκδοση GL Inmotion και από 20.840 ευρώ στην GL Optimum. Στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται το εικονιζόμενο Stonic GT-Line (από 22.840 ευρώ) και με τις αισθητικές αλλαγές, όπως είναι οι πιο δυναμικού σχεδιασμού προφυλακτήρες και οι πιο σπορτίφ επενδύσεις στο εσωτερικό. Στον πλούσιο εξοπλισμό του προστίθενται αυτόματο φρενάρισμα, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, αυτόματη εναλλαγή από μεγάλα φώτα σε μεσαία, αισθητήρες φώτων, Full LED φώτα εμπρός, αυτόματος κλιματισμός και διαφορετικού σχεδιασμού 17άρες ζάντες.

Προσιτές τιμές έχουν και άλλες εκδόσεις του Kia Stonic, όπως είναι με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και την ήπια υβριδική τεχνολογία. Για παράδειγμα, το 1.0 T-GDI 100 PS 7DCT GL Inmotion κοστίζει από 21.240 ευρώ. Συνδυάζει τον αποδοτικό 1.000άρη turbo κινητήρα με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 ταχυτήτων, το οποίο εμφανίζει πολύ καλά χαρακτηριστικά λειτουργίας και κάνει την οδήγηση σαφώς πιο ξεκούραστη. Όσον αφορά το 1.0 T-GDI 100 PS 48V Hybrid Optimum (από 21.540 ευρώ) εξασφαλίζει ελαφρώς χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές CO2. Οπότε, οι επιλογές που προσφέρει το Kia Stonic σε χαμηλές τιμές επιπέδου μικρών χάτσμπακ είναι πολλές, συν την 7ετή εγγύηση και τα 5 χρόνια δωρεάν service που απολαμβάνει ο κάτοχός του.

Get it on Google Play Download on the App Store