Audi Q3 στην καλύτερη τιμή των πολυτελών C-SUV

Η Audi είναι χρόνια από τις δημοφιλέστερες πολυτελείς μάρκες, έχοντας χτίσει μια ισχυρή παράδοση στους τομείς της τεχνολογίας, της ασφάλειας και της ποιότητας. Πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της στην Ελλάδα και best seller στα μικρομεσαία premium SUV είναι το Q3, το οποίο τώρα είναι με διαφορά πιο ελκυστικό ως αγορά έναντι του ανταγωνισμού.

Από 33.900 ευρώ και ετοιμοπαράδοτο

Η τιμή του Audi Q3 35 TFSI με τον 1.5 TFSI κινητήρα των 150 ίππων εκκινεί από το ποσό των 33.900 ευρώ, όταν άλλα premium C-SUV βρίσκονται κοντά στις 40.000 ευρώ. Παράλληλα μπορεί να αποκτηθεί με 299 ευρώ το μήνα, μέσω της χρηματοδότησης Audi Now. Όσοι θέλουν ακόμα περισσότερα σε εξοπλισμό, συν το αυτόματο κιβώτιο S tronic των 7 ταχυτήτων, τότε θα πάνε απευθείας στο Q3 Advanced 35 TFSI S tronic των 37.900 ευρώ (τιμή και πάλι χαμηλότερη από άμεσους ανταγωνιστές).

Στον εξοπλισμό της αρχικής έκδοσης ανήκουν όλα τα συστήματα ανέσεων, ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, όπως είναι τα εξής:

  • 7 αερόσακοι
  • Σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος
  • Σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας
  • Προβολείς LED
  • Αυτόματη ρύθμιση ύψους δέσμης προβολέων
  • Αισθητήρας Φώτων/βροχής
  • Ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών
  • Σύστημα πολυμέσων με οθόνη 8,8 ιντσών
  • Διζωνικός κλιματισμός
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι καθρέπτες
  • Σπορ δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι
  • Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών

Το Q3 Advanced ενσωματώνει επιπλέον ζάντες 18 ιντσών, διαφορετικού σχεδιασμού εμπρός προφυλακτήρα και μάσκα, ασημί ποδιές στους προφυλακτήρες, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός – πίσω, κάμερα οπισθοπορείας και το Audi music interface.

Αρτιότητα και στο εσωτερικό

Το κομψό και δυναμικό ταυτόχρονα Audi Q3, διακρίνεται και για την πολυτέλεια στο εσωτερικό του, μαζί με την άνεση χώρων. Αμέσως αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για μια premium κατασκευή με εξαιρετικά υλικά, φινίρισμα και συναρμογή ανωτέρου επιπέδου. Παράλληλα οι οθόνες του ψηφιακού πίνακα οργάνων και του infotainment ενισχύουν την αφθονία που παρέχει σε όλους τους τομείς, ενώ ο οδηγός απολαμβάνει την πολύ καλή θέση οδήγησης. Ταυτόχρονα και οι υπόλοιποι επιβάτες θα νιώσουν εξίσου άνετα, αφού ακόμα και ψηλοί στο πίσω κάθισμα έχουν στη διάθεσή τους αρκετό αέρα για τα πόδια. Μαζί με το μεγάλο χώρο αποσκευών των 535 έως 675 λίτρων (ανάλογα τη θέση του συρόμενου καθίσματος), το Q3 είναι ένα ιδανικό αυτοκίνητο για μακρινά και ξεκούραστα ταξίδια.

Ήρεμη δύναμη στο δρόμο

Το Audi Q3 35 TFSI εμφανίζει πολύ ισορροπημένα χαρακτηριστικά στην οδήγηση, αφού είναι άνετο, αποπνέει υψηλή ασφάλεια χάρη στην σταθερότητά του, ενώ ο 1.500άρης turbo κινητήρας παρέχει σβέλτες επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 9,5 δευτερόλεπτα). Το 7άρι S tronic σίγουρα θα εξυπηρετήσει περισσότερο, γιατί κάνει την οδήγηση ακόμα πιο ξεκούραστη, συν του ότι διαθέτει και χειροκίνητες αλλαγές. Οι αναρτήσεις του Q3 με τους πολλαπλούς συνδέσμους πίσω ελέγχουν με χαρακτηριστική ευκολία τις εγκάρσιες και διαμήκεις δυνάμεις που αναπτύσσονται, δίχως να απαιτείται η επιστράτευση σφιχτών αμορτισέρ. Υπό πίεση θα στρίψει περισσότερο θυμίζοντας το A3, παρά SUV, αφού οι κλίσεις είναι μικρές και η πρόσφυση βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά*
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.498
Ταχύτητες 6/7 S tronic
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 150/5.500-6.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 240/1.500-3.500
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 9,5/9,4
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα) 210/201
Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.)* 6,3/6,5
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.) 142/147
*Εργοστασιακές μετρήσεις

Get it on Google Play Download on the App Store