Αριστούχο στα οικονομικά SUV με 23.900 ευρώ

Η οικονομία στις αγορές και στη καθημερινότητα αποτελούσε ανέκαθεν βασικό ζητούμενο, πόσο δε μάλλον τώρα που τα πάντα έχουν ακριβύνει. Από έναν απλό καφέ και τα καύσιμα, έως πιο δαπανηρά αγαθά, όπως είναι ένα καινούργιο αυτοκίνητο. Άλλωστε ένα νέο μοντέλο γλιτώνει έξοδα, αφού καίει λιγότερο καύσιμο από ένα παλιό, οι πιθανότητες να παρουσιάσει βλάβη είναι λιγότερες και καλύπτονται από την εγγύηση, ενώ προστατεύει και από τυχόν συγκρούσεις, μέσω των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

Ένα SUV το οποίο είναι άσος οικονομίας, είναι το νέο Opel Crossland με τον 1.500άρη πετρελαιοκινητήρα. Πρόκειται για το diesel SUV με τη χαμηλότερη τιμή, ενώ σε συνδυασμό με τις λιγοστές απαιτήσεις του κινητήρα σε καύσιμο, το όφελος για τον οδηγό είναι σημαντικό στις αστικές διαδρομές ρουτίνας, αλλά και στο ταξίδι.

Στην πρώτη έκδοση Edition των 23.900 ευρώ, ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει 6 αερόσακους, προειδοποίηση παρέκκλισης από λωρίδα κυκλοφορίας, αναγνώριση σημάτων ορίων ταχύτητας, οθόνη αφής 7 ιντσών, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, air condition, δερμάτινο τιμόνι και φώτα LED. Το Crossland Family Edition των 24.900 ευρώ διαθέτει ακόμα κάμερα οπισθοπορείας, διζωνικό κλιματισμό, προβολείς ομίχλης, αισθητήρες φωτός και βροχής. Το πιο πλούσιο Elegance κοστίζει 25.800 ευρώ και εξοπλίζεται επιπλέον με τα εξής: Αυτόματο φρενάρισμα, προβολείς LED, αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων, υποβραχιόνιο οδηγού, χρωμιωμένα ένθετα, φιμέ πίσω παράθυρα, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών και περισσότερες ρυθμίσεις στα εμπρός καθίσματα.

Το Crossland με τη χαρακτηριστική μάσκα Opel Vizor, είναι ένα από τα μοντέρνα σχεδιαστικά B-SUV. Παρά τις μαζεμένες του διαστάσεις (μήκος 4.217 χλστ.) είναι σε θέση να φιλοξενήσει εύκολα τέσσερα άτομα. Στο πίσω κάθισμα υπάρχει αρκετός αέρας για τα πόδια και το κεφάλι, ενώ ο χώρος αποσκευών των 410 λίτρων χωράει αρκετά πράγματα. Με επιπλέον χρέωση 480 ευρώ, μπορεί να τοποθετηθεί στην έκδοση Elegance, το διαιρούμενο, αναδιπλούμενο και συρόμενο 40:60 πίσω κάθισμα, με υποβραχιόνιο. Με τη μετακίνησή του προς τα εμπρός το πορτ μπαγκάζ φτάνει τα 529 λίτρα και είναι πάρα πολύ εξυπηρετικό. Στα θετικά γνωρίσματα ανήκει και η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, με το μαλακό πλαστικό στο ταμπλό και την προσεγμένη συναρμογή και φινίρισμα.

Πολύ ταιριαστός στο άνετο στην οδήγηση Opel Crossland, είναι ο πετρελαιοκινητήρας των 1.499 κ.εκ., ισχύος 110 ίππων στις 3.500 σ.α.λ. και με μπόλικη ροπή 250 Nm στις 1.750 σ.α.λ. Το μηχανικό αυτό σύνολο συνεργάζεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, η κλιμάκωση του οποίου τονίζει τις δυνατότητες του κινητήρα. Σε επίπεδο λειτουργίας δεν θα ταλαιπωρήσει τους επιβάτες με ενοχλητικούς θορύβους ή δονήσεις. Επίσης, οι επιδόσεις που προσφέρει στο Opel Crossland είναι σβέλτες, με 0-100 χλμ./ώρα σε 11,8 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 185 χλμ./ώρα. Η κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες βρίσκεται στην περιοχή των 5,5 λτ./100 χλμ., ενώ με εκπομπές CO2 127-132 γρ./χλμ. τα τέλη κυκλοφορίας αντιστοιχούν με 81-84 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store