Άπιαστο και σε τιμή το νέο Hyundai Kona 198 PS

Το νέο Hyundai Kona ανέβηκε αισθητά πολλά επίπεδα και πλέον τοποθετείται πιο κοντά στα μικρομεσαία SUV σε πολλούς τομείς. Καταρχήν, με μήκος 4.355 χιλιοστά είναι πιο μακρύ από οποιοδήποτε άλλο μικρό SUV, ενώ ξεπερνά και κάποια C-SUV. Δεν είναι όμως μόνο η αύξηση των διαστάσεων που το κάνει να δείχνει πιο μεγάλο, αφού είναι γενναιόδωρο και σε άλλους τομείς, όπως σε χώρους, τεχνολογία, εξοπλισμό και σε οδική συμπεριφορά.

Το πιο δυνατό Hyundai Kona με κινητήρα εσωτερικής καύσης διαθέτει τον 1.600άρη turbo των 198 ίππων. Η τιμή του ξεκινά από τις 31.290 ευρώ και πρόκειται για τη χαμηλότερη που μπορεί να βρει κανείς σε SUV με αυτή την ισχύ και διαστάσεις. Να σημειωθεί ότι με τα 198 άλογα διατίθεται από τη δεύτερη έκδοση Distinctive, που σημαίνει ότι «σφύζει» από εξοπλισμό. Οπότε η συνολική αξία που λαμβάνει ο πελάτης είναι ακόμα μεγαλύτερη, συν την πολύ σημαντική παροχή των 5 χρόνων εργοστασιακής απεριορίστων χιλιομέτρων.

Σχετικά με τον 4κύλινδρο turbo 1.6 T-GDi, η απόδοσή του φτάνει τους 198 ίππους στις 6.000 σ.α.λ., με ροπή 265 Nm στις 1.600-4.500 σ.α.λ. Δύναμη αν μη τι άλλο αρκετή για το νέο Kona των 1.405 κιλών, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 8,7 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχυτήτων 210 χλμ./ώρα. Όσο για τη μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση, η Hyundai ανακοινώνει 6,2 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 141 γρ./χλμ. Το μοτέρ αυτό συνδυάζεται και με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7DCT, το οποίο πέρα από το ότι κάνει πιο ξεκούραστη την οδήγηση, συμβάλλει στην επίτευξη ταχύτερων επιδόσεων (0-100 χλμ./ώρα σε 7,8 δλ.). Επιπλέον το 1.6 T-GDi 198 PS 7DCT προσφέρεται και με τετρακίνηση, για όσους θέλουν τα πάντα από ένα κορυφαίο B-SUV.

Οι δυναμικές επιδόσεις ταιριάζουν κατάλληλα και με το φουτουριστικό αμάξωμα του νέου Kona. Θα έλεγε κανείς ότι μοιάζει σαν ένα πρωτότυπο όχημα που μπήκε στην παραγωγή με ελάχιστες απαραίτητες αλλαγές. Εξάλλου οι σχεδιαστές της Hyundai ξεκίνησαν να εξελίσσουν το νέο Kona αρχίζοντας από το Kona Electric. Όσοι πάλι αναζητούν πιο δυναμική εμφάνιση εξωτερικά αλλά και στο εσωτερικό, τότε θα κατευθυνθούν στο Kona N Line (παρακάτω φωτογραφία) με το πιο σπορτίφ ταπεραμέντο. Ιδιαίτερα μοντέρνο και «ψηφιοποιημένο» είναι το εσωτερικό, όπου κυριαρχεί το ενιαίο πάνελ με τις δύο οθόνες των 12,3 ιντσών. Η κατασκευή του είναι ιδιαίτερα συμπαγής, ενώ όλοι οι φιλοξενούμενοι απολαμβάνουν χώρους επιπέδου μικρομεσαίου SUV. Μεγάλος με τη σειρά του είναι και ο χώρος αποσκευών των 466 λίτρων.

Εντυπωσιακός είναι και ο εξοπλισμός του νέου Kona 1.6 T-GDi 198 PS Distinctive. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει 7 αερόσακους, αυτόματο φρενάρισμα και σε διασταύρωση, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, κεντρική οθόνη 12,3 ιντσών, αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός – πίσω, κάμερα οπισθοπορίας, διζωνικό κλιματισμό, 18άρες ζάντες και πάρα πολλά ακόμα.

Get it on Google Play Download on the App Store