Τεράστιο πορτ μπαγκάζ στα λιγότερα λεφτά

Το κοινό που αναζητά ένα αυτοκίνητο για να καλύψει τις οικογενειακές του ανάγκες, δίνει μεγάλη σημασία στους χώρους για τους επιβάτες και για τις αποσκευές. Μια «τυπική» τετραμελής οικογένεια χρειάζεται ένα μεγάλο πορτ μπαγκάζ για να χωρέσει όλες τις αποσκευές στις διακοπές, αλλά και σε μια διήμερη εκδρομή, αφού συνήθως οι βαλίτσες συνοδεύονται με πολλές σακούλες και παιχνίδια.

Δείτε ακόμα: Έτσι μετράει η Skoda το χώρο αποσκευών (+video)

Ένα μικρομεσαίο 5θυρο αυτοκίνητο με χώρο αποσκευών γύρω στα 350-400 λτ. επαρκεί οριακά για τα μπαγκάζια της φαμίλιας, που σημαίνει ότι θα πρέπει να μείνουν πίσω κάποια πράγματα. Συνήθως ξεκουμπώνεται η εταζέρα για να πάρει λίγο ακόμα ύψος ή αφαιρείται για να δημιουργηθεί επιπλέον πολύτιμος χώρος. Αν και πάλι δεν φτάνει, τότε αναγκαστικά θα μπουν αποσκευές και στην καμπίνα και θα στριμωχτούν οι επιβάτες.

Μεγαλύτερο πορτ μπαγκάζ διαθέτουν κυρίως τα μικρομεσαία – μεσαία αυτοκίνητα και άνω, όμως τότε το κόστος αγοράς εκτοξεύεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Κάτι που δεν ισχύει για τη νέα Skoda Octavia, η οποία συνδυάζει το τεράστιο χώρο αποσκευών με τις προσιτές τιμές. Συγκριμένα, η νέα Octavia Grand Coupe διαθέτει ένα «αχανές» πορτ μπαγκάζ 600 λίτρων, που μπορεί να αυξηθεί στα 1.555 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Η τιμή της πρώτης έκδοσης ξεκινά από τις 19.500 ευρώ με τον κινητήρα 1.0 TSI 110 PS και με ένα πολύ καλό επίπεδο εξοπλισμού. Για όσους πάλι θέλουν ακόμα περισσότερο, τότε η Octavia Sports Wagon (από 20.500 ευρώ) προσφέρει 640 λίτρα και φτάνει τα 1.700 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Skoda Octavia Grand Coupe 2.0 TDI 150 PS DSG7

Την πρακτικότητα σε κάθε περίπτωση ενισχύει το μεγάλο άνοιγμα της πίσω πόρτας και το πλήρως εκμεταλλεύσιμο σχήμα. Επίσης, υπάρχουν και πολλές έξυπνες λύσεις για περισσότερη πρακτικότητα και ασφάλεια. Μερικές από αυτές είναι η αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων μέσω διακόπτη που βρίσκεται στο πορτ μπαγκάζ, το σύστημα ασφάλισης φορτίων και το σύστημα διχτυών. Πολύ εξυπηρετική είναι και η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη 5η πόρτα που ανοίγει και κλείνει από το τηλεχειριστήριο των κλειδιών ή ανοίγει με μια κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.

Δείτε ακόμα: Σε τιμή χάρισμα η Skoda Octavia 1.0 TSI

Get it on Google Play Download on the App Store