Νέο Audi A3 Sportback σε τιμή Audi Α1

Η Audi διαθέτει αυτή την στιγμή ιδιαίτερα ελκυστικές σε τιμές προτάσεις αγοράς μεταξύ των «παραδοσιακών» premium κατασκευαστών -και όχι μόνο, παραμένοντας προσιτή στο κοινό που θέλει ένα αυτοκίνητο με πολυτελή χαρακτηριστικά. Γεγονός που αφορά και το A3 Sportback, αφού με τιμή που ξεκινά από τις 23.900 ευρώ στοιχίζει λιγότερα λεφτά από πολλά άλλα μικρά και μικρομεσαία αυτοκίνητα που δεν είναι premium. Στο χαμηλό αυτό ποσό προσφέρεται το Α3 SB 30 TFSI, όσο ακριβώς πωλείται το Α1 SB Advanced 30 TFSI.

Το A3 Sportback κερδίζει τις πρώτες εντυπώσεις με τη στιβαρότητα και το δυναμισμό που αποπνέει εξωτερικά. Στο αμάξωμά του με το μήκος των 4.343 χιλιοστών κυρίαρχα στοιχεία αποτελούν η μεγάλη εξαγωνική μάσκα με το κυψελωτό πλέγμα, οι πλευρικοί αεραγωγοί στον προφυλακτήρα και τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα. Το A3 Sportback από την αρχική του κιόλας έκδοση είναι πλήρως εξοπλισμένο σε όλα τα επίπεδα, αφού διαθέτει στάνταρ πολλά συστήματα ασφαλείας, ανέσεων και υποβοήθησης του οδηγού. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

  • 6 αερόσακους
  • Σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος
  • Προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας
  • Προβολείς LED
  • Αισθητήρα φωτός και βροχής
  • Ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών
  • Οθόνη αφής 10,25 ιντσών
  • Όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες
  • Κλιματισμό
  • Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών

Ιδιαίτερα μοντέρνο εμφανίζεται και το εσωτερικό του νέου Audi A3 Sportback, όπου συνδυάζονται σε σωστές αναλογίες τα σπορτίφ χαρακτηριστικά με την πολυτέλεια. Την απαραίτητη πλέον ψηφιακότητα ενισχύουν ο πίνακας οργάνων και το σύστημα πολυμέσων με τις στάνταρ οθόνες των 10,25 ιντσών. Από πλευράς ποιότητας, ολόκληρο το ταμπλό αποτελείται από μαλακό και πολύ καλής ποιότητας μαλακό πλαστικό, το οποίο μαζί με τη στιβαρή συναρμογή και το πολυτελές φινίρισμα αναδεικνύουν περισσότερο τη συμπαγή αίσθηση που αποπνέει το μικρομεσαίο Audi. Πολύ καλά αξιολογείται και σε επίπεδο διαθέσιμων χώρων, αφού στο πίσω κάθισμα προσφέρει αρκετό αέρα για τα πόδια και το κεφάλι. Ικανοποιητικό είναι και το πορτ μπαγκάζ των 380 λίτρων με το πλήρως εκμεταλλεύσιμο τετραγωνισμένο του σχήμα.

Το Α3 SB 30 TFSI των 23.900 ευρώ τροφοδοτείται με τον γνωστό και δημοφιλή τρικύλινδρο turbo κινητήρα 1.0 TFSI, με την ισχύ των 110 ίππων και 200 Nm ροπής. Το μηχανικό αυτό σύνολο καλύπτει άνετα τις καθημερινές ανάγκες μετακινήσεων στην πόλη, όπου το θετικό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές εξυπηρετεί στις συνεχόμενες αυξομειώσεις των ρυθμών κίνησης. Μαζί με το κατάλληλης κλιμάκωσης χειροκίνητο κιβώτιο των 6 ταχυτήτων, το βάρους 1.220 κιλών A3 Sportback εξασφαλίζει σβέλτες επιταχύνσεις και κρατά γρήγορους ρυθμούς σε συνθήκες ταξιδιού. Παράλληλα το γερμανικό χάτσμπακ διακρίνεται και για το «στήσιμό» του στο δρόμο, όπου εμφανίζει μια πετυχημένη ομοιογένεια και ταίριασμα πλαισίου, κινητήρα και αναρτήσεων. Έτσι συνδυάζει με ισορροπημένο τρόπο την πολύ καλή οδική συμπεριφορά, με την άνεση και το αίσθημα της ασφάλειας, σε όποια διαδρομή και να βρεθεί.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός (κ.εκ.) 999
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 110/5.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 200/2.000-3.000
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 10,6
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα) 204
Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.)* 5,5
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.) 125
Βάρος (κιλά) 1.220
*Εργοστασιακή

Get it on Google Play Download on the App Store