Ήρθε το νέο και φθηνότερο υβριδικό της αγοράς

Η υβριδική τεχνολογία συνεχώς διευρύνεται προς πάσα εταιρεία και μοντέλο, προς όφελος της μειωμένης κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων. Παράλληλα ο οδηγός απολαμβάνει πιο άνετη οδήγηση ειδικά στην πόλη, αφού η ηλεκτρική κίνηση σημαίνει αθόρυβη λειτουργία, συν τον συνδυασμό με αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων.

Τώρα στην ελληνική αγορά προστέθηκε ένα νέο υβριδικό μοντέλο, το οποίο έχει την πρωτιά του full hybrid με τη χαμηλότερη τιμή. Πρόκειται για το Mazda2 Hybrid, το οποίο βασίζεται στο Toyota Yaris Hybrid, με τη μόνη διαφορά ότι φέρει τα σήματα της Mazda. Παρόλα αυτά, το μικρό υβριδικό Mazda ξεκινά από λιγότερα λεφτά και συγκεκριμένα κοστίζει από 18.692 ευρώ στην πρώτη έκδοση Pure.

Στο βασικό του εξοπλισμό ανήκουν όλα τα σύγχρονα και απαραίτητα στοιχεία ανέσεων και ασφαλείας, όπως: 8 αερόσακοι, συστήματα αυτόματου φρεναρίσματος και διατήρησης λωρίδας, οθόνη αφής 7 ιντσών, αυτόματος κλιματισμός, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικοί καθρέπτες, αυτόματοι προβολείς και φώτα. Το αμέσως επόμενο Pure Plus (από 19.720 ευρώ) διαθέτει επιπλέον δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων, αισθητήρα βροχής, θερμαινόμενους καθρέπτες, ηλεκτρικά παράθυρα πίσω, προβολείς ομίχλης και διαφορετικές επενδύσεις. Το Agile στις 21.219 ευρώ ενσωματώνει ακόμα ζάντες αλουμινίου, οθόνη αφής 8 ιντσών, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, θερμαινόμενο τιμόνι, κουμπί εκκίνησης κινητήρα και κάμερα οπισθοπορείας. Επιπλέον διατίθεται και σε πιο πλούσιες εκδόσεις με τιμές που φτάνουν έως τις 24.854 ευρώ.

Την κίνηση του Mazda2 Hybrid αναλαμβάνει το γνωστό υβριδικό σύνολο με τη συνδυαστική ισχύ των 116 ίππων. Αποτελείται από τον 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα των 1.490 κ.εκ. απόδοσης 93 ίππων και 120 Nm ροπής και ένα ηλεκτροκινητήρα 80 ίππων και 141 Nm ροπής. Η μετάδοση στους εμπρός τροχούς γίνεται μέσω του e-CVT κιβωτίου ταχυτήτων, ενώ το ηλεκτρικό μοτέρ αντλεί ενέργεια από την αυτοφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων – λιθίου των 177,6V  Το νέο υβριδικό μικρό Mazda επιταχύνει από στάση στα  100 χλμ./ώρα σε 9,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 175 χλμ./ώρα Η μεικτή κατανάλωση είναι 3,8-4,0 λτ./100 χλμ., με εκπομπές CO2 μόλις 87-93 γρ./χλμ. (ανάλογα το μέγεθος του τροχού 15 ή 16 ιντσών).

Να σημειωθεί ότι το Mazda2 το οποίο παράγεται στην Ιαπωνία συνεχίζει να διατίθεται με τους κινητήρες των 1.5 λτ. ισχύς 75, 90 και 115 ίππων, σε τιμές που ξεκινούν από 14.862 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store