Δικό σας το Citroen AMI σε μόλις 5 λεπτά!

Με το AMI η Citroen φέρνει νέα δεδομένα στην ηλεκτρική μικροκινητικότητα και στις μετακινήσεις στην πόλη ή σε περιοχές με πολύ στενούς δρόμους και σοκάκια (π.χ. σε νησιά). Οι λόγοι για να το αποκτήσει κανείς είναι πολλοί, συν έναν ακόμα που προστέθηκε και το κάνει ακόμα πιο δελεαστικό. Το γαλλικό premium gadget μπορεί να γίνει δικό σας σε μόλις 5 λεπτά, μέσω μιας πρωτοποριακής διαδικασίας που είναι διαθέσιμη στο επίσημο δίκτυο των διανομέων της Citroen.

Αντισυμβατικό και απίστευτα ευέλικτο

Ο μοναδικός σχεδιασμός του Citroen AMI με τις λιλιπούτιες διαστάσεις, μαγνητίζει με μιας τα βλέμματα και το ενδιαφέρον, όπου και να βρεθεί. Η παιχνιδιάρικη εμφάνισή του με τα μικρά στρογγυλά φώτα, τις απαλές καμπύλες και το ενός όγκου αμάξωμα, χαρίζουν στο AMI έντονη προσωπικότητα. Επιπλέον αποκτά ακόμα περισσότερο στιλ, μέσω των πολλών διαθέσιμων πακέτων εξοπλισμού και αξεσουάρ. Το απόλυτο όχημα 100% ηλεκτρικής μικροκινητικότητας έχει μήκος 2,41 μέτρα, πλάτος 1,39 μέτρα και διάμετρο στροφής 7,2 μέτρα. Οι εξαιρετικά συμπαγείς διαστάσεις του διευκολύνουν απίστευτα την οδήγηση και το παρκάρισμα, αφού μπορεί να «τρυπώσει» σε σημεία που χωράνε δίκυκλα. Παρόλα αυτά χωράει άνετα δύο επιβάτες, ακόμα και πιο ψηλούς, ενώ την αίσθηση ευρυχωρίας και φωτεινότητας ενισχύουν οι πολλές και μεγάλες γυάλινες επιφάνειες.

Για οδηγούς από 16 ετών με δίπλωμα μοτοποδηλάτου

Το ριζοσπαστικό Citroen AMI είναι η λύση για βιώσιμη αστική μετακίνηση για όλους. Μπορεί να οδηγηθεί από νεαρούς οδηγούς ηλικίας 16 ετών και άνω με δίπλωμα μοτοποδηλάτου, κάτι που αν μη τι άλλο διευκολύνει πολλούς γονείς ως αντιπρόταση στη συνηθισμένη συζήτηση απόκτησης ενός δικύκλου. Εξάλλου το AMI προσφέρει ασφάλεια και σταθερότητα στην οδήγηση, χάρη στους ακροβολισμένους του τροχούς στις γωνίες του αμαξώματος. Παράλληλα παρέχει μεγαλύτερη προστασία από αυτή ενός δίκυκλου ή τρίκυκλου οχήματος, ενώ οι επιβάτες του δεν βρέχονται, αλλά ούτε κρυώνουν, γιατί έχει σύστημα θέρμανσης. Ταυτόχρονα το smartphone μετατρέπεται σε μια multimedia οθόνη μέσω της εφαρμογής My Ami Play της Citroen, που επιτρέπει ασφαλή πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές, όπως μουσική, ραδιόφωνο, πλοήγηση, τηλεφωνικό κατάλογο κ.λπ.

Πανεύκολο στην οδήγηση και γρήγορο στη φόρτιση

Το Citroen AMI είναι πάρα πολύ εύκολο στους χειρισμούς και στην εκμάθηση γενικότερα, εξασφαλίζοντας μια απολύτως ομαλή οδήγηση. Λόγω του ότι είναι ηλεκτρικό δεν έχει μοχλό ταχυτήτων ή συμπλέκτη. Ο επιλογέας για τη μετάδοση διαθέτει μόνο 3 πλήκτρα, D, N και R για εμπρός, νεκρά και όπισθεν αντίστοιχα. Αποτελεί την ιδανική λύση και για έφηβους, νεαρούς ενήλικες αλλά και πιο δυναμικούς, για να κάνουν τις όποιες καθημερινές αστικές τους διαδρομές με ελάχιστο κόστος. Ο ηλεκτροκινητήρας των 8 ίππων εξασφαλίζει επιτάχυνση μέχρι την επιτρεπόμενη τελική ταχύτητα των 45 χλμ./ώρα σε 10 δευτερόλεπτα και καταναλώνει 11,9 kWh/100 χλμ. Αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 5,5 kWh, η οποία εξασφαλίζει αυτονομία 75 χιλιομέτρων και φορτίζει σε 3 ώρες σε απλή οικιακή πρίζα τύπου σούκο.

Δικό σας σε 5 λεπτά, από 7.600 ευρώ

Εκτός από τον πολύ εύκολο τρόπο απόκτησής του που μπορεί να γίνει σε 5 λεπτά, το Citroen AMI είναι πολύ οικονομικό και ως προς την αγορά του. Οι τιμές του ξεκινούν από 7.600 ευρώ (με το όφελος των 3.000 ευρώ από την κρατική επιδότηση) στην πρώτη έκδοση One. Η χρηματική επιβάρυνση στις πιο πλούσιες εκδόσεις My AMI Orange/Grey/Blue, My AMI Pop και My AMI Tonic είναι πολύ μικρή. Ιδιαίτερη αποδοχή σημείωσε και το περιορισμένης παραγωγής My Ami Buggy, αφού έγινε αμέσως sold out, με τις παραδόσεις του να ξεκινούν το φθινόπωρο. Εκτός από τις επιβατικές εκδόσεις το AMI προσφέρεται και στο επαγγελματικό Cargo με συνολικό χώρο φόρτωσης που ξεπερνά τα 400 λίτρα. Τέλος, το Citroen AMI μπορεί να το αποκτήσει κανείς και online στο https://amistore.citroen.gr/.

Get it on Google Play Download on the App Store