Εκπληκτικό και σε τιμή το νέο Peugeot 2008

Από την ημέρα του λανσαρίσματος του νέου Peugeot 2008, το στυλ ήταν ένας από τους καθοριστικότερους παράγοντες της επιτυχίας του. Έχει ήδη παραχθεί σε 700.000 μονάδες, και ήταν πάντα ανάμεσα στα 3 πρώτα μοντέλα σε πωλήσεις στην κατηγορία B-SUV στην Ευρώπη, κατακτώντας μάλιστα και την κορυφή το 2021. Τώρα, με την ανανέωση που δέχτηκε σε σχεδιασμό και τις διάφορες επιμέρους αναβαθμίσεις, έχει όλα τα εφόδια για να συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πωλήσεων. Οι πωλήσεις του στην Ελλάδα ξεκίνησαν και προσφέρεται σε τιμές από 24.100 ευρώ (δείτε εδώ όλες τις τιμές).

Εξωτερικά το νέο 2008 απέκτησε ακόμα περισσότερο δυναμισμό, υιοθετώντας τη νέα φωτιστική υπογραφή της Peugeot. Χαρακτηρίζεται από τους τρείς κάθετους φωτεινούς «όνυχες» που είναι ενσωματωμένοι στα μαύρα γυαλιστερά πλαίσια του προφυλακτήρα του νέου 2008. Ο συνδυασμός υπογραμμίζει την έντονη προσωπικότητα του 2008 και το design ενός στιβαρού SUV. Τα νέα LED πίσω φώτα σε όλες τις εκδόσεις του νέου 2008 έχουν επανασχεδιασμένους τους τρείς εμβληματικούς όνυχες, που χαρακτηρίζουν το πίσω μέρος κάθε Peugeot. Εδώ, αποτελούνται από τρείς επάλληλες οριζόντιες διπλές λωρίδες, λεπτές και κομψές. Νέο είναι και το εικονιζόμενο μοντέρνο χρώμα Selenium Grey που του ταιριάζει πάρα πολύ και δεν χρεώνεται εξτρά. Επίσης, όλα τα νέα 2008 θα διαθέτουν μαύρα καλύμματα στους εξωτερικούς καθρέφτες και εφοδιάζονται με νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου.

Στο εσωτερικό του νέου Peugeot 2008 υπάρχουν ανανεωμένες ταπετσαρίες, ενώ βασικό στοιχείο παρουσιάζεται το βελτιωμένο και εκσυγχρονισμένο Peugeot i-Cockpit. Το μικρό τιμόνι είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα και διευκολύνει πολύ στους χειρισμούς, όπως και ο νέος επιλογέας των ταχυτήτων με το εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Στην κορυφή της κατηγορίας των B-SUV βρίσκεται το γαλλικό SUV και σε ποιότητα κατασκευής, παραπέμποντας σε μεγαλύτερο και ακριβότερο αυτοκίνητο. Τα μαλακά σε υφή υλικά στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό, τα όμορφα διακοσμητικά και η προσοχή στην λεπτομέρεια αναδεικνύουν το ανώτερο επίπεδό του. Στο άνω άκρο τοποθετείται τον νέο Peugeot 2008 και σε χώρους, αφού είναι σε θέση να καλύψει άνετα τις μεταφορικές ανάγκες τεσσάρων ατόμων, μαζί με τις αποσκευές τους (434 λίτρα πορτ μπαγκάζ).

Στην τιμή των 24.100 ευρώ πωλείται με τον 3κύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα των 1.2 λίτρων με ισχύ 100 ίππων στις 5.000 σ.α.λ. και αρκετή ροπή 205 Nm στις 1.750 σ.α.λ. Διαθέτει σύστημα Stop & Start και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Οι επιδόσεις που εξασφαλίζει είναι αρκετά καλές, με 0-100 χλμ./ώρα σε 11 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 182 χλμ./ώρα. Παράλληλα, η κατανάλωση και οι εκπομπές CO2 βρίσκονται (σύμφωνα με την Peugeot) στα 5,4 λτ./100 χλμ. και 124 γρ./χλμ. αντίστοιχα. Στα σημεία αναφοράς του 2008 ανήκει και η υποδειγματική οδική του συμπεριφορά, αφού η άνεση με το κράτημα ταιριάζουν με άριστο τρόπο.

Την πληρότητα του του νέου Peugeot 2008 ενισχύει περεταίρω και ο πλήρης στάνταρ εξοπλισμός από την πρώτη έκδοση Active. Μεταξύ άλλων διαθέτει: 6 αερόσακους, τα συστήματα αυτόνομου φρεναρίσματος, υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας και αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, σύστημα πολυμέσων 10 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες στάθμευσης πίσω, φώτα LED εμπρός/πίσω, αυτόματη λειτουργία προβολέων και υαλοκαθαριστήρων και αυτόματο κλιματισμό.

Get it on Google Play Download on the App Store