Το νέο φθηνότερο μικρομεσαίο των 18.900 ευρώ

Στην τιμή των 18.900 ευρώ μπορεί να επιλέξει κανείς μεταξύ μικρών αυτοκινήτων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα χρήματα αυτά δεν φτάνουν ούτε για αυτά, αφού πολλά supermini ξεπερνούν κατά πολύ τις 20.000 ευρώ στις αρχικές τους εκδόσεις. Εξαίρεση στον κανόνα από τελεί το Skoda Scala, το οποίο αυτή τη στιγμή αποτελεί και με διαφορά το φθηνότερο οικογενειακό αμάξι.

H Skoda προσφέρει τώρα το μικρομεσαίο χάτσμπακ μοντέλο της Scala σε τιμή αντίστοιχη ή και χαμηλότερη από μικρού μοντέλου. Συγκεκριμένα διαθέτει ετοιμοπαράδοτο το Scala 1.0 TSI 95 PS Ambition στην τιμή των 18.900 ευρώ, μαζί με 4 χρόνια εγγύηση. Να σημειωθεί ότι η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων, οπότε όσοι θέλουν ένα ευρύχωρο οικογενειακό μοντέλο με όλες τις ανέσεις και με λίγα λεφτά θα πρέπει να μη χάνουν χρόνο.

Παρά τη χαμηλή του τιμή, ο εξοπλισμός που διαθέτει είναι πλήρης σε όλα τα επίπεδα. Περιλαμβάνει: 6 αερόσακους Αυτόνομη πέδηση Σύστημα διατήρηση λωρίδας  Προβολείς LED  Οθόνη αφής 8 ιντσών Air condition Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω  Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες Δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια Drive Mode Select  Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.

Το Scala 1.0 TSI 95 PS Ambition με το άριστο value for money, διαθέτει ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα, τους άνετους χώρους για όλους τους επιβάτες και τις αποσκευές. Στο πίσω κάθισμα θα φιλοξενηθούν και πιο ψηλοί χωρίς πρόβλημα, χάρις στον πολύ αέρα για τα πόδια και το κεφάλι. Επίσης, το ωφέλιμο πλάτος είναι αρκετό για να χωρέσουν τρία άτομα κανονικής σωματικής διάπλασης, δίχως να στριμωχτούν. Το πορτ μπαγκάζ των των 467 λίτρων με το μεγάλο άνοιγμα και χωρητικότητα, παραπέμπει σε μεγαλύτερο αυτοκίνητο και όχι σε μικρομεσαίο 5θυρο με μήκος 4.362 χλστ. Την αξιόλογη εικόνα του εσωτερικού συμπληρώνει και η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Όλο το πάνω μέρος του ταμπλό αποτελείται από αφρώδες υλικό, ενώ η Skoda να έχει δώσει τη δέουσα προσοχή στη συναρμογή και στο φινίρισμα. Στο κέντρο του ταμπλό κυριαρχεί η εύχρηστη και σύγχρονη οθόνη 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων, ενώ πιο κάτω είναι τοποθετημένα τα απλά και λειτουργικά χειριστήρια του χειροκίνητου air condition.

Η άνεση είναι κυρίαρχο χαρακτηριστικό του Skoda Scala και στο δρόμο. Tο πρώτο στοιχείο που εντυπωσιάζει στην οδήγηση είναι το ισοπεδωτικό φιλτράρισμα των διαφόρων ανωμαλιών του οδοστρώματος. Χαρακτηριστικό που αν μη τι άλλο εκτιμιέται αμέσως στους γεμάτους λακκούβες και μπαλώματα δρόμους. Μαζί με το ελαφρύ τιμόνι, το Scala διευκολύνει τον οδηγό στις καθημερινές αστικές μετακινήσεις. Ταυτόχρονα το στιβαρό πλαίσιο (πλατφόρμα MQB-A0), μαζί με το μακρύ μεταξόνιο των 2.649 χιλιοστών εξασφαλίζουν πολύ καλή σταθερότητα στις ευθείες και σίγουρο πάτημα στις στροφές.

Σχετικά με το βασικό και γνωστό από άλλα μοντέλα του ομίλου VW κινητήρα, τον 3κύλινδρο turbo 1.0 TSI, επαρκεί για το αμάξωμα των 1.161 κιλών. Η ισχύς των 95 ίππων στις 5.000 σ.α.λ. και η ροπή των 175 Nm στις 1.600-3.500 σ.α.λ. περνούν στους εμπρός τροχούς μέσω 5τάχυτου κιβωτίου. Το Scala επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα  σε 10,9 δευτερόλεπτα και φτάνει τα 193 χλμ./ώρα τελικής. Η μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση είναι 5,3 λτ./100 χλμ., ενώ με εκπομπές CO2 121 γρ./χλμ. δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας.

Get it on Google Play Download on the App Store