Το αγαπημένο αυτοκίνητο των Ελλήνων με €17.900

Ένα περίπου μήνα πριν το τέλος του 2023, το best seller αυτοκίνητο για φέτος στην Ελλάδα έχει εξασφαλίζει την πρωτιά του, ενώ βρίσκεται σταθερά στην κορυφή της αγοράς, ανεξαρτήτως κατηγορίας, από την αρχή του 2023. Συγκεκριμένα, το Opel Corsa έχει σημειώσει 5.812 ταξινομήσεις, επιτυγχάνοντας μερίδιο αγοράς 4,6% και αποτελεί το πιο αγαπημένο αυτοκίνητο των Ελλήνων για φέτος. Εντυπωσιακή είναι η σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022, αφού η αύξηση των πωλήσεων ξεπερνά το 107%.

Η εμπορική σκυτάλη περνάει πλέον στο νέο Corsa, το οποίο κεντρίζει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον με την εκσυγχρονισμένη του σχεδίαση εξωτερικά και το πλήρως ανασχεδιασμένο, ψηφιακό εσωτερικό. Το Corsa εισάγει πρωτοποριακές καινοτομίες στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων, αφού εφοδιάζεται με πλήθος τεχνολογιών και συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, όπως το σύστημα πλευρικής προστασίας, η νέα πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας υψηλής ανάλυσης και η προσαρμοζόμενη αντιθαμβωτική τεχνολογία φωτισμού Intelli-LuxLEDmatrix.

Το νέο Opel Corsa βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις της Opel σε όλη την Ελλάδα, όπου οι ενδιαφερόμενοι πελάτες μπορούν να το γνωρίσουν από κοντά και να το οδηγήσουν. Οι τιμές του νέου Corsa ξεκινούν από 17.900 ευρώ (με την τρέχουσα προσφορά) για την έκδοση Edition 1.2 75 hp. Μια επιλογή που είναι από τις οικονομικότερες στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων, αν και με μήκος που ξεπερνά τα τέσσερα μέτρα (4.061 χιλιοστά) τοποθετείται στο άνω άκρο των supermini. Παρά τη χαμηλή τιμή που προσφέρεται, ο στάνταρ εξοπλισμός του είναι αρκετά γενναιόδωρος και περιλαμβάνει τα εξής:

  • Αυτόματο φρενάρισμα
  • Προειδοποίηση παρέκκλισης από λωρίδα κυκλοφορίας
  • Αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας
  • Ράδιο με οθόνη αφής 5 ιντσών
  • Air condition
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες
  • Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών

Το νέο Opel Corsa με το πλήρως ανασχεδιασμένο εμπρός τμήμα του αμαξώματός του απέκτησε πιο δυναμική όψη, ενώ γενικά αποπνέει μια στιβαρότητα. Γεγονός που αφορά και το πιο μοντέρνο εσωτερικό του, όπου τα μαλακά υλικά στο ταμπλό, τα συμπαγή σκληρά πλαστικά και το πολύ καλό «δέσιμο» των διαφόρων τμημάτων συνθέτουν μια εικόνα προσεγμένη. Η οθόνη αφής των 10 ιντσών με τα νέα γραφικά ανήκει στο δεύτερο επίπεδο εξοπλισμού Edition Pack και αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο το εσωτερικό, καθώς και τη λειτουργικότητα. Οι χώροι θα ικανοποιήσουν όλους τους επιβάτες του Corsa, όπως και το τετραγωνισμένο πορτ μπαγκάζ των 309 λίτρων με τα επίπεδα πλευρικά τοιχώματα.

Το αίσθημα της στιβαρότητας γίνεται αμέσως αισθητό και κατά την κίνηση του νέου Opel Corsa. Η πλατφόρμα CMP διακρίνεται για την ακαμψία που δίνει στο σασί, μαζί με την κατάλληλα σεταρισμένη ανάρτηση. Όσον αφορά τον ατμοσφαιρικό κινητήρα των 1.199 κ.εκ., η ισχύς των 75 ίππων στις 5.750 σ.α.λ. και η ροπή των 118 Nm στις 2.750 σ.α.λ. θα καλύψουν τις απαιτήσεις κίνησης στην πόλη (0-100 χλμ./ώρα σε 13,2 δλ.). Η Opel ανακοινώνει κατανάλωση 5,3 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 120 γρ./χλμ., νούμερο που συνεπάγεται απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας. Όσοι θέλουν περισσότερη δύναμη για να κάνουν και πιο άνετα ταξίδια, τότε θα προσανατολιστούν στον πιο αποδοτικό 1.200άρη turbo με τα 100 άλογα και τα 205 Nm ροπής στις 1.750 σ.α.λ. (και με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων). Στην κορυφή της γκάμας των θερμικών συνόλων τοποθετείται το 1.2 Turbo 130 PS με στάνταρ το κιβώτιο ΑΤ8.

Get it on Google Play Download on the App Store