Ποιο SUV αγοράζεις χωρίς να κάνεις… τάμα;

Η συνεχόμενη άνοδος των τιμών των αυτοκινήτων έχει φέρει σε αδιέξοδο ορισμένους που ήθελαν να αποκτήσουν ένα καινούργιο μοντέλο, αφού ούτε με… τάμα δεν τους φτάνουν τα λεφτά. Όταν για παράδειγμα υπολόγιζε κανείς να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο ανώτερης κατηγορίας από supermini και είχε διαθέσιμα 20.000 ευρώ προκειμένου να κρατήσει και μια καβάτζα για τα υπόλοιπα πάγια έξοδα (καύσιμο, ασφάλιστρα, service, τέλη κυκλοφορίας κ.λπ.), τώρα θα κληθεί να ανεβάσει τον προϋπολογισμό ή να πάρει μικρότερο αυτοκίνητο. Πώς όμως θα σας ακούγονταν ότι με μόλις 18.340 ευρώ προσφέρεται καινούργιο SUV και μάλιστα με 5 χρόνια δωρεάν service, συν 7ετή εργοστασιακή εγγύηση;

Το οικονομικότερο σε τιμή B-SUV της αγοράς

Όσοι ψάχνουν ένα καινούργιο μικρό SUV με τα λιγότερα δυνατά χρήματα, τότε η λύση είναι μία: Το Kia Stonic Stonic 1.2 84 hp GL Inmotion, στην τιμή των 18.340 ευρώ. Μπορούμε να θεωρήσουμε βέβαιο (λόγω των απανωτών ανατιμήσεων σε όλα τα αυτοκίνητα), ότι δεν θα παραμείνει για πολύ καιρό ακόμα σε αυτά τα λεφτά, οπότε όσοι πιστοί καλό είναι να προσέλθουν στις εκθέσεις της Kia. Πρόκειται για μια πολύ τίμια πρόταση αγοράς νέου μικρού SUV που είναι σε θέση να εξυπηρετήσει πλήρως όσους είναι μόνοι, ζευγάρια αλλά και οικογένειες με 3 ή 4 μέλη. Στον εξοπλισμό του ανήκουν όλα τα απαραίτητα, όπως είναι 6 αερόσακοι, σύστημα πολυμέσων με οθόνη 8 ιντσών, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός/πίσω και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι/ θερμαινόμενοι καθρέπτες.

Καλοφτιαγμένο και με αρκετούς χώρους

Το Kia Stonic βρίσκεται αρκετά χρόνια στην αγορά και έχει προτιμηθεί από χιλιάδες αγοραστές. Είναι ένα αυτοκίνητο με όμορφο σχεδιασμό και πολύ εξυπηρετικό στην πόλη λόγω και των κόμπακτ διαστάσεών του (μήκος 4.140 χιλιοστά). Ωστόσο στο εσωτερικό του θα φιλοξενηθούν τέσσερα άτομα χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ και οι λίγο πιο ψηλοί δεν θα στριμωχτούν. Επαρκές είναι και το πορτ μπαγκάζ των 352 λίτρων, το οποίο φτάνει έως τα 1.155 λίτρα όταν πέσουν τα πίσω καθίσματα. Κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών υπάρχουν και θήκες για διάφορα μικροαντικείμενα. Ένα ακόμα πλεονέκτημα του Stonic είναι το γεροδεμένης κατασκευής εσωτερικό του. Τα σκληρά πλαστικά στο ταμπλό και στις πόρτες είναι συμπαγή και δείχνουν ότι αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου και στην καθημερινή χρήση. Παράλληλα, ο οδηγός του Kia Stonic θα βολευτεί αμέσως στη θέση του και θα εξοικειωθεί γρήγορα με τους διάφορους διακόπτες και την 8άρα οθόνη του infotainment.

Ευέλικτο και με σίγουρο πάτημα

Το Kia Stonic είναι ένα πολύ πρακτικό αυτοκίνητο, γιατί προσφέρει ευκολία στους χειρισμούς και ευελιξία στην πόλη. Άλλωστε τα περισσότερα χιλιόμετρα θα τα διανύσει κανείς με ένα τέτοιο αυτοκίνητο σε αστικό περιβάλλον, όμως όταν χρειαστεί να γίνει ταξίδι να καλύψει και αυτή την ανάγκη. Οι αναρτήσεις του είναι όσο σφιχτές χρειάζεται σε ρύθμιση, προκειμένου να εξασφαλίζουν πολύ καλό κράτημα, χωρίς παράλληλα να ταλαιπωρούν τους επιβάτες, όταν το αυτοκίνητο περνά από ανωμαλίες του οδοστρώματος. Το μικρό SUV της Kia στρίβει με ασφάλεια, μικρές κλίσεις και διαθέτει ακριβές τιμόνι στις εντολές του χειριστή του.

Όσο για τον κινητήρα, ο μικρότερος σε ισχύ 4κύλινδρος ατμοσφαιρικός των 1.2 λτ. με τους 84 ίππους επαρκεί για τις αστικές μετακινήσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 13,5 δλ.). Το σφιχτής κλιμάκωσης 5τάχυτο κιβώτιο συμβάλλει στην απαιτούμενη σπιρτάδα και βοηθά στην ελαστικότητα του μοτέρ. Η Kia ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση 5,5 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 125 γρ./χλμ. (80 ευρώ τέλη κυκλοφορίας).

Get it on Google Play Download on the App Store