Νέο 4μετρο αυτοκίνητo 100 PS με 16.900 ευρώ

Στην τιμή των 17.000 ευρώ οι επιλογές καινούργιων αυτοκινήτων που υπάρχουν στην αγορά είναι λίγες και στην πλειοψηφία τους πρόκειται για μοντέλα με ατμοσφαιρικούς κινητήρες 1.0 λτ. μέγιστης ισχύος 70 ίππων. Ωστόσο, ένα νέο και πολύ ενδιαφέρον μοντέλο αλλάζει τα δεδομένα, αφού σε αυτά τα χρήματα προσφέρει τα περισσότερα άλογα, είναι πολύ άνετο και δεν είναι ένα κλασικό supermini, αφού διαθέτει πολλά στοιχεία από Crossover.

Το ανατρεπτικό αυτό αμάξι είναι το άρτι αφιχθέν Citroen C3, το οποίο εκκινεί από μόλις 16.900 ευρώ και είναι το οικονομικότερο με 100 ίππους και με «υπερυψωμένο» μάλιστα αμάξωμα. Συγκεκριμένα διαθέτει απόσταση από το έδαφος 197 χλστ., γεγονός που δίνει τη δυνατότητα κίνησης σε κακοτράχαλους χωματόδρομους, βελτιώνει την ορατότητα και κάνει πιο εύκολη την επιβίβαση και αποβίβαση. Επίσης έχει συνολικό ύψος 1.567 χλστ., μήκος 4.015 χλστ., πλάτος 1.755 χλστ. και μεταξόνιο 2.540 χλστ. Επιπρόσθετα, το νέο Citroen C3 εξοπλίζεται με τα νέας γενιάς, και επανασχεδιασμένα αποκλειστικά για το νέο C3, καθίσματα Advanced Comfort για κορυφαία επίπεδα ανέσεων. Οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους αρκετούς χώρους και 328 λίτρα για τις αποσκευές.

Για πρώτη φορά το νέο Citroen C3 υιοθετεί την ανάρτηση Advanced Comfort προοδευτικής απόσβεσης (Progressive Hydraulic Cushions) με δυο υδραυλικά στοπ, ένα για συμπίεση και ένα για αποσυμπίεση. Έτσι το αυτοκίνητο να δίνει την εντύπωση ότι κινείται πάνω σε ένα μαγικό χαλί, αφού σε χαμηλές ταχύτητες, εξουδετερώνονται οι όποιες ανωμαλίες του δρόμου. Στις μεσαίες ταχύτητες, αυτή η καινοτομία παρέχει καλύτερο έλεγχο των κινήσεων του αμαξώματος στον διαμήκη άξονα, αποτρέποντας τις ταλαντώσεις.

Η απουσία ενός παραδοσιακού πίνακα οργάνων είναι μία πραγματική καινοτομία για το άνω τμήμα του ταμπλό. Το νέο Citroen C3 διατίθεται, για πρώτη φορά, με ένα ανανεωμένο Citroen Head-Up Display που προβάλλει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την οδήγηση, σε μία μαύρη γυαλιστερή επιφάνεια τοποθετημένη ανάμεσα στην κορυφή του ταμπλό και το κάτω τμήμα του παρμπρίζ. Η βασική έκδοση You, προσφέρεται με ένα Smartphone Station με μια ενσωματωμένη βάση για smartphone. Χάρη στην wireless τεχνολογία NFC (Near Field Communication), επιτρέπει στον οδηγό να συνδέσει τη συσκευή του και μέσω της εφαρμογής My Citroen, το smartphone του να μετατραπεί στο επίκεντρο της ψηφιακής οδηγικής του εμπειρίας. Στον στάνταρ εξοπλισμό ανήκουν ακόμα αυτόματο φρενάρισμα, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, αναγνώριση σημάτων ορίου ταχύτητας, 6 αερόσακοι, προβολείς LED με αυτόματη λειτουργία, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικοί καθρέπτες και αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω.

Το νέο Citroen C3 των 16.900 ευρώ εφοδιάζεται με το νέας γενιάς βενζινοκινητήρα 1.2  Turbo με ισχύ 100 ίππων και 205 Nm. Συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων και εξοπλίζεται με αλυσίδα χρονισμού. Το αποδοτικό αυτό μηχανικό σύνολο εξασφαλίζει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 10,6 δλ. και τελική ταχύτητα 160 χλμ./ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη). Η μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση είναι 5,6 λτ./100 χλμ. με εκπομπές CO2 126 γρ./χλμ. (80,64 ευρώ τέλη κυκλοφορίας).

Get it on Google Play Download on the App Store