Hyundai i20 με 17.390 ευρώ και όλα τα κομφόρ

Το δημοφιλές μικρό μοντέλο της Hyundai, το i20 αποτελεί ένα best buy αυτοκίνητο, αφού προσφέρει πολλά, ενώ αναλογικά για τα δεδομένα της κατηγορίας πωλείται σε χαμηλές τιμές. Αυτές ξεκινούν από τις 17.390 ευρώ στην πρώτη έκδοση 1.2 84 hp Fresh με όλα τα σύγχρονα και απαραίτητα «καλούδια». Σε συνδυασμό και με άλλα προσόντα του, αποτελεί μια πολύ αξιόλογη πρόταση αγοράς, εξυπηρετώντας το κοινό που θέλει ένα άνετο, ασφαλές και ευρύχωρο αυτοκίνητο πόλης.

Αναφορικά με το βασικό του εξοπλισμό, ανήκουν τα εξής: 6 αερόσακοι • Αυτόματη έκτακτη πέδηση • Υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας • Αυτόματη ρύθμιση υψηλής και μεσαίας σκάλας φώτων • Radio-Mp3, USB και Bluetooth • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός/πίσω • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι καθρέπτες • Air condition. Με μικρή επιπλέον επιβάρυνση της τάξεως των 1.000 ευρώ που στοιχίζει η δεύτερη έκδοση Exclusive (από 18.390 ευρώ), διαθέτει ακόμα: Οθόνη αφής 8 ιντσών με Android, Apple CarPlay και Bluetooth με αναγνώριση φωνής • Ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών • Κάμερα οπισθοπορίας • Αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω • Φώτα ημέρας και θέσεως LED • Δερμάτινη επένδυση τιμονιού και επιλογέα ταχυτήτων.

Ευρύχωρο και στιβαρό εσωτερικό

Μεταξύ των σημαντικότερων πλεονεκτημάτων του Hyundai i20 είναι η ευρυχωρία στο εσωτερικό του. Παρότι πρόκειται για supermini, είναι σε θέση να καλύψει τις μεταφορικές ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας, εφόσον δεν περισσεύουν χρήματα για κάτι μεγαλύτερο και πολύ ακριβότερο. Στο εμπρός τμήμα της καμπίνας το αρκετό πλάτος δίνει την αίσθηση στον οδηγό και συνεπιβάτη ότι βρίσκονται σε μικρομεσαίο αυτοκίνητο. Αντίστοιχα και πίσω ο αέρας για τα πόδια είναι αρκετός, όπως επίσης το ωφέλιμο ύψος και πλάτος. Αρκετό είναι και το πορτ μπαγκάζ των 352 λίτρων το οποίο μεγαλώνει εύκολα και ως προς το ύψος, αφού η εταζέρα μπορεί να τοποθετηθεί στην πλάτη του πίσω καθίσματος. Από πλευράς ποιότητας, η Hyundai έχει κάνει ευρεία χρήση σκληρών πλαστικών (εκτός από τους αγκώνες στις εμπρός πόρτες), ωστόσο είναι συμπαγή, πολύ γεροδεμένα και αποτρέπουν την εμφάνιση τριγμών.

Ισορροπημένο στο δρόμο και με χαμηλή κατανάλωση

Τα πολύ καλά στοιχεία του Hyundai i20 συνεχίζονται και στο δρόμο, αφού είναι πολύ ισορροπημένο. Οι αναρτήσεις του παρέχουν πολύ καλή ποιότητα κύλισης και συνδυάζουν με επιτυχημένο τρόπο την άνεση με την σταθερότητα. Χωρίς να είναι πολύ σφιχτό, φιλτράρει τις διάφορες ανωμαλίες των δρόμων δίχως να εισχωρούν στο εσωτερικό χτυπήματα και κραδασμοί. Εκτός αστικού περιβάλλοντος, εμφανίζει πολύ καλή κατευθυντικότητα, όπου και να βρεθεί. Ο 4κύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας των 1.2 λτ. με τους 84 ίππους και τα 118 Nm ροπής καλό τράβηγμα και ελαστικότητα σε ρυθμούς πόλης. Επιταχύνει το αμάξωμα των 1.013 κιλών στα 0-100 χλμ./ώρα σε 13,1 δλ., ενώ στην εθνική οδό κρατάει σβέλτες ταχύτητες, χάρη στην κοντή κλιμάκωση του 5τάχυτου κιβωτίου. Στα θετικά του ανήκει και η χαμηλή κατανάλωση των 6,9 λτ./100 χλμ. σε μεικτές συνθήκες.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Έκδοση 1.2 84 PS
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.197
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 84/6.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 118/4.200
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 13,1
Τελική (χλμ./ώρα) 173
Κατ/λωση* (λτ./100 χλμ.) 6,9
CO2 (γρ./χλμ.) 121
Βάρος (κιλά) 1.013
*Δοκιμής

Get it on Google Play Download on the App Store